E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış Piyasalar'Yuan değerlenmeye devam edecek'---

'Yuan değerlenmeye devam edecek'

'Yuan değerlenmeye devam edecek'
01 Mart 2011 - 14:15 borsagundem.com

Dünya Bankası Baş Ekonomisti Justin Yufi Lin, Çin'in para biriminin değerlenmesine izin vermeyi sürdürmesinin muhtemel olduğunu söyledi

Dünya Bankası Baş Ekonomisti Justin Yufi Lin, Çin'in para biriminin değerlenmesine izin vermeyi sürdürmesinin muhtemel olduğunu ve Çin'deki politika yapıcıların Asya'da artan enflasyonist baskılar karşısında para politikasında ince ayarlar yapmakta şu ana kadar oldukça iyi olduklarını bildirdi.
New York'ta Dış İlişkiler Konseyi'nde konuşan Lin, "Yuan'in değerlendiğini görüyorsunuz ve Çin'in bu yonde devam etmesinin muhtemel olduğunu düşünüyorum" dedi. Asya'da enflasyonist baskıların endişe yaratmaya devam ettiğinin farkında olduğunu ifade eden Lin, Çin hükümetinin yaptığı politika hareketlerine piyasanın reaksiyonlarının izleyeceğine ve bu politika hareketlerinin yeterli olmaması halinde, hala daha fazla adım atma kabiliyetine sahip olduğuna inandığını vurguladı. Gelişmiş ekonomilerde faizlerin dusuk kalmaya ve bu durumun gelişmekte olan dünyayayı sermaye akışını yönlendirmeye devam edeceğini öngören Lin, bu sermaye akışlarının para birimlerinin
değerlenmesi, hisse senedi ve emlak balonları oluşması yönünde daha fazla baskıyı beraberlerinde getirdiğini de vurguladi.

Foreks Haber Merkezi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)