E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDöviz'Yuan denge seviyesine yaklaştı'---

'Yuan denge seviyesine yaklaştı'

'Yuan denge seviyesine yaklaştı'
14 Mart 2012 - 07:56 borsagundem.com

Çin Başbakanı Wen Jiabao, esnekliğin artmasıyla, yuanın, denge durumuna yakın olabileceğini söyledi

Yuanın denge seviyesine yakın olabileceğini söyleyen Çin Başbakanı Wen Jiabao, para biriminin her 2 yönde de daha büyük dalgalanmalar yapabileceğini savundu.
Pekin'de bir basın konferansında muhabirlerin sorularını yanıtlayan Wen, Eylül'den bu yana Hong Kong'taki işlemlere bakıldığında, yuanın büyük ihtimalle denge seviyesine ulaşmış olabileceğini söyledi. Wen, özellikle esnekliği artırma konusunda hükümetin döviz kuru mekanizmasını güçlendirmeye devam edeceğini açıkladı.
Açıklamalar, Çin'in, 5 Mart'taki yuan kurunu, uygun ve dengeli bir seviyede istikrarda tutacağı sözlerini de destekliyor. Yuanın, dolar karşısındaki yükselişi bu yıl yavaşladı. Yuan, Çin'in Haziran 2010'da para birimini değerlendirmeye başlamasından bu yana yüzde 8 güçlendi.
Yuan bugün dolar karşısında yüzde 0.3 düşüşle 6.3471'e gerileyerek, 20 Aralık'tan bu yana en düşük seviyesine işaret etti.
Wen'in döneminde ülkenin gayrisafi yurtiçi hasılası ikiye katlandı ve ekonomi de dünyanın en büyük 2. ekonomisi oldu. Çin başbakanı Wen'in 5 Mart'ta büyüme hedefini 2004'ten bu yana ilk kez yüzde 8'in altına çekerek yüzde 7.5 olarak belirlemesiyle, büyüme hız kesebilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)