E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizYuan dolar karşısında tırmanıyor---

Yuan dolar karşısında tırmanıyor

Yuan dolar karşısında tırmanıyor
11 Ekim 2012 - 13:06 borsagundem.com

Çin para birimi yuan, 19 yıldır ilk kez dolar karşısında 6.28 seviyesinin üzerine tırmandı

BORSAGUNDEM.COM
Yuan’ın, devletin izin verdiği bandın üst limitine neredeyse ulaştığı, bu yükselişin sebebinin ise Pekin’in ekonomiyi canlandırmak için harekete geçeceği yönündeki beklentiler olduğu kaydedildi.
Yuan, bugün Şanghay’da yüzde 0.1 değer kazanarak dolar karşısında 6.277 düzeyinden kapandı. Çin parası, bir ara dolara karşı 6.2761’e kadar yükselerek, 1993’ten bu yana görülen en yüksek seviyeye tırmandı.
Yükselişi Bloomberg’e değerlendiren Doğu Asya Bankası’ndan döviz analisti Kenix Lai, yatırımcıların Çin’den yeni bir ekonomiye destek paketi beklediklerini kaydetti. Lai, “İhracat büyümesinin güç kazanamadığı böylesi bir sönemde yuan’ın yükseldiğini görmek şaşırtıcı,” diye konuştu.
Credit Agricole CIB stratejisti Dariusz Kowalczyk ise, yükselişin, Çin’in ihracatı destekleme politikasıyla çeliştiğini dile getirdi. Kowalczyk, Pekin’in, ABD Başkanı Barack Obama’nın dört yıl daha görevde kalması yönündeki isteğini bu şekilde gösteriyor olabileceğini söyledi.
Yuan’ın değerlenmesi, Çin Komünist Partisi’nin 8 Kasım’da gerçekleştireceği tarihi kongrenin öncesine denk geliyor. Bütün dünyanın merakla beklediği kongrede, her on yılda bir yapıldığı gibi, partinin ve ülkenin yeni dönem liderleri belirlenecek.
Çin’in Eylül ayı ihracat verileri, 13 Ekim’de açıklanacak. Bloomberg anketine göre, ihracatın yıllık bazda yüzde 5.7 artması bekleniyor.
Çin yuanı, yıl başından bu yana dolara karşı yüzde 0.27 değer kazandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)