E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizYuan kurunda dengeye yaklaşıldı---

Yuan kurunda dengeye yaklaşıldı

Yuan kurunda dengeye yaklaşıldı
14 Mart 2012 - 07:49 borsagundem.com

Çin Başbakanı Wen Jiabao, renminbi(Yuan) kurunda dengeye yaklaşıldığını belirtti.

Çin Uluslararası Radyosunun haberine göre, 11. Çin Ulusal Halk Meclisi 5. Toplantısı kapsamında bugün Çin Başbakanı Wen Jiabao'nun basın toplantısı düzenlendi. Wen Jiabao bir gazetecinin ticaret sistemi reformuna ilişkin bir sorusunu yanıtlarken, Çin'in serbest ticaretten yana olduğunu ve ticarette korumacılığa karşı çıktığını belirtti. Wen Jiabao, şu an Çin'in dış ticaretinde esasen denge sağlandığını ve renminbi kurunda da dengeli bir seviyeye yaklaşıldığını söyledi.
Renminbi kurunda reformun başlandığı 2005 yılından bu yana, renbiminin efektif bazda yüzde 30 değerlendiğini ve geçen Eylül ayından bu yana Hong Kong'daki NDF işlemlerinde iki yönlü dalgalamanın
başladığına işaret eden Wen, bunun Renminbi kurunun büyük olasılıkla dengeli bir seviyeye yaklaştığını gösterdiğini kaydetti. Wen Jiabao, 2011'de Çin'in cari fazlanın gayri safi yurtiçi
hasıladaki oranının yüzde 2,8'e ulaşarak, yüzde 3 olan uluslararası standarttan küçük olduğuna dikkat çekerek, bunun Çin'in dış ticaretinde dengenin esasen sağlandığını gösterdiğini kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)