E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarYUAN POLİTİKASI DEĞİŞİYOR ---

YUAN POLİTİKASI DEĞİŞİYOR

YUAN POLİTİKASI DEĞİŞİYOR
08 Mart 2010 - 00:05 borsagundem.com

Çin Merkez Bankası Başkanı Zhou Xiaochuan Çin'in eninde sonunda mevcut döviz poitikalarının değişeceğini belirterek, halen uygulanan politikaların global finansal krizden kaynaklandığını söyledi.

Zhou ayrıca döviz politikası konusunun G20'de ele alınmasını istediğini dile getirdi. Ancak döviz politikalarındaki değişilik konusunda bir zaman belirtmeyen Zhou şöyle konuştu: "Bazı özel dönemler olduğunu inkar etmiyoruz. Örneğin Asya piyasalarındaki finansal kriz ya da global finansal kriz gibi. Bu dönemlerde döviz kuru mekanizmasının da dahil olduğu bazı önlemler alınabilir. Er ya da geç bu politikalardan çıkacağız. Hükümet çıkış stratejisinin zamanlaması açısından çok dikkatli olmak zorunda. Global ekonomide pek çok belirsizlikler var ve önümüzdeki dönemde öngörülemeyen bazı sorunlarla karşılaşılması riski sürüyor. Bu süreç içinde hükmet yuanın temel istikrarını koruyacaktır."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)