E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizYuanın krallığı sona erdi---

Yuanın krallığı sona erdi

Yuanın krallığı sona erdi
14 Mart 2012 - 14:54 borsagundem.com

Çin Başbakanı Ven Ciabao, "yuanın ABD doları karşısında değer kazanmasının sona erdiğini" söyledi.

Çin Başbakanı Ven Ciabao, düzenlediği basın toplantısında, yuanın 2005'den bu yana yüzde 30 değer kazandığını belirterek, "Bu, yuan kurunun muhtemelen denge kuruna ulaştığını gösteriyor. Yuan kurunun büyük esneklik göstermesinden memnunuz" dedi.
ABD yönetimine "zorlukları ve anlaşmazlıkları" çözmede yakın işbirliği çağrısında bulunan Ven, ABD ve Çin'in, temiz enerji, çevrenin korunması, havacılık ve diğer teknoloji alanlarında işbirliği yapmasını istedi.
Çin'in, ABD'de altyapıya yatırım yapmayı planladığını ifade eden Ven, "Çin, ABD'de inşaat sektöründe altyapıya yatırım yapacak ve bu istihdamın sağlanmasına katkıda bulunacak'' diye konuştu.
Çin'in büyümesinin kaynak tüketimine ve çevrenin kirlenmesine mal olmayacağını umduklarını kaydeden Ven, artan konut fiyatlarını düşürmek için kredi olanaklarının kısılması uygulamasının devam edeceğini belirtti.
Ven, ''Çin'de konut fiyatları mantıklı seviyelerden hayli uzak, bu nedenle konut sektörünü düzenleme çabalarımızı azaltmayacağız. Aksi takdirde geçmişteki kazanımlar kaybedilir ve konut sektöründe kaos çıkar'' ifadesini kullandı.
Çin'de, 2008 yılındaki küresel finansal krizden sonra ekonomiye destek için teşvik önlemlerinin alınması ve bankaların kredi olanaklarıyla konut fiyatları yükseldi. Konut fiyatları geçen yılın ikinci yarısında hafifçe gerilese de hala son yıllardaki seviyelerin üzerinde bulunuyor.
Geçen yılın son çeyreğinde yüzde 8,9 büyüyen Çin'de hükümet, bu yıl için büyüme hedefini ise yüzde 7,5'e çekti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)