E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisYÜKSELİŞE ŞAŞIRAN SÖNMEZ HİSSELERİNİ SPK'YA İHBAR ETTİ---

YÜKSELİŞE ŞAŞIRAN SÖNMEZ HİSSELERİNİ SPK'YA İHBAR ETTİ

YÜKSELİŞE ŞAŞIRAN SÖNMEZ HİSSELERİNİ SPK'YA İHBAR ETTİ
01 Ocak 2010 - 13:50 borsagundem.com

Sönmez Pamuklu hisselerinde yaşanan yükseliş şirketi de şaşkına çevirdi. Sönmez, borsada 5 günde yüzde 88 yükselince şirket yönetimi, SPK'dan ‘manipülasyon unsurları'nın incelenmesini istedi.

Halka açık şirketlerin hisse senetlerinde yaşanan sert fiyat hareketleri patronları zora sokmaya devam ediyor. Hissede yaşanan olağan dışı fiyat hareketleri karşısında çok kez İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na (İMKB) "özel durum"un olup olmadığı ile ilgili açıklama yapmak zorunda kalan şirket patronları son yıllarda çareyi kendi hisselerini ihbar etmekte buluyor. Yönettiği şirketin hisse senetlerindeki sert fiyat hareketleri nedeniyle sıkıntı yaşayan ve SPK'dan inceleme isteyen şirketler arasına Sönmez Pamuklu da girdi. İMKB, son 5 işlem gününde yüzde 88, 2.5 ayda ise yüzde 125 yükselen Sönmez'den "Olağandışı fiyat ve miktar hareketleri" ile ilgili açıklama istedi. Salı günü KAP'a özel bir durumun olmadığıyla ilgili yanıt yollayan Sönmez, SPK'dan inceleme istedi. Sönmez'in açıklamasında, olası manipülasyon unsurlarının SPK'nın ilgili maddeleri gereğince yapılacak incelemelerle tesbit edilmesinin hem şirket hem de yatırımcılar için bir güvence unsuru olacağı vurgulandı. Sönmez Holding daha önce, tekstilde küçüleceğini açıklamıştı. Ahmet Zorlu da şaşırmıştı Sönmez Grubu'nun diğer şirketi Sönmez Pamuklu bu karar nedeniyle, Kasım 2008'den beri üretimin yapmıyor. Fakat Pamuklu hisseleri fabrika kapalı olmasına rağmen rekor yükselişle herkesi şaşırtmıştı. Hisselerde yaşanan sert fiyat hareketi son olarak Zorlu Grubu'nun patronu Ahmet Nazif Zorlu'yu zor duruma sokmuştu. Zorlu Enerji hisseleri 18-22 Haziran arasında yüzde 30 yükselmişti. 23 Haziran'da Referans'a konuşan Zorlu Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, hisselerdeki fiyat hareketlilikleriyle ilgili "töhmet altında kaldık" diyerek, yükselişin nedeninin araştırılması için arkadaşlarına talimat verdiğini söylemişti. Varlık Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanı Tan Egeli de şirketin hisselerinin borsada gerçek değerinden pahalı işlem gördüğünü belirterek, yatırımcıları uyarmıştı. Ağustos 2006'da Konfrut hisselerindeki yükseliş şirketin patronlarında şaşkınlık yaratmıştı. Konfrut patronları, bir haftada yüzde 134 yükselen Konfrut'taki çıkışa anlam verememişti. Viking Kağıt'ın hisseleri de bu yıl, bir aydan daha kısa bir süre içinde yüzde 1.200 yükselmişti. Şirketin bağlı bulunduğu Yaşar Grubu inceleme başlatılması çağrısında bulunmuştu. 2006'da Koza hisseleri 2.5 ayda yüzde 160 yükselmişti. Yönetim ise durumdan çok rahatsız olduklarını ve SPK'ya suç duyurusunda bulunulduğunu belirtmişti. PINAR SUNGUR-REFERANS

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)