E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıYükselişte ilk hedef 68.500-69.000---

Yükselişte ilk hedef 68.500-69.000

Yükselişte ilk hedef 68.500-69.000
23 Ağustos 2013 - 08:57 borsagundem.com

Teknik olarak en güçlü desteğin şu an için 65.000 puan seviyesinde olduğu düşünülüyor

Merkez Bankası'nın saat 16.30’da en az 100 milyon ABD doları tutarında bir döviz satım ihalesi açılacağını duyurmuştu. Ardından dün de 350 milyon dolarlık döviz satım ihalesi açıldı. Ancak dolarTL’de ateşin devam etmesi üzerine BİST'in kapanışına doğru paritede 1,99 seviyesinin üzeri test edildi. Değer kayıplarını Avrupa’dan negatif ayrışarak yüzde 3’e vardıran ve bu şekilde 10 ayın düşüğüne gelen BİST 100 endeksi, ikinci seans ortalarından itibaren bir miktar toparlanma girişimiyle kayıplarını törpüleyerek günü yüzde 2,02 düşüşle 68.300 puandan tamamladı.
TCMB’nin bu haftaki PPK toplantısı ardından atılan adımın yeterliliği yönünde tartışmalar piyasayı meşgul edince FED’in tahvil alımlarının azaltma ihtimalinin gelişmekte olan ülkelere yansımalarından payımıza düşen kısmın da şiddeti bir miktar arttı. ABD 10 yıllıklarla paralel bir hareket sergileyen dolar/TL ve Türk tahvil faizleri piyasada önemli bir baskı oluşturuyor. Dün bizim 10 yıllık tahvillerimizin faizinde de sabah saatlerinde çift hane test edildi ve satış baskısı daha da arttı. Dolayısıyla önümüzdeki dönemde ABD ve Türkiye 10 yıllık tahvil faizlerini dikkatle izlemeye devam edeceğiz.
Yurtdışında ise beklentiye yakın gelen işsizlik başvurularının kısa süreliğine bir rahatlama yarattığı görüldü. Beklenenden iyi gelen Çin, Euro Bölgesi ve Almanya imalat PMI’ları sayesinde yakalanan olumlu havaya, ABD’de istihdam piyasasında yavaş bir toparlanma olduğu algısı yaratan işsizlik maaşı başvuruları da destek verince ABD dün primli kapandı. Bu sabah yenin dolar karşısında değer kaybının sürmesi ile ihracatçı şirketler öncülüğünde Tokyo borsası 3 günlük düşüşün ardından alıcılıydı. Yani Asya tarafında da hava olumlu diyebiliriz. Dolayısıyla bugün BİST açılışında tepki görmeyi bekliyoruz.
Hindistan ve Brezilya Merkez Bankalarından gelen açıklamalar ışığında (Hindistan MB’den yeni adım gelebileceği işareti veren istikrar sinyalleri ve Brezilya MB’nin 60 milyar dolarlık döviz programı ilanı) piyasa TCMB’den yeni beklentiler içine girebilir. Bugün istisnai günler devam ederken dolar/TL’nin yükselişe devam edip etmeyeceği ve bunun yanında volatiliteyi de izliyor olacağız. Teknik olarak en güçlü desteğin şu an için 65.000 puan seviyesinde olduğunu düşünmekteyiz. Dolayısıyla satışların ivme kazanmaya devam etmesi halinde bu seviyeye kadar olan destekler daha kolay kırılabilir, yükseliş hareketinin ise ilk hedefi 68.500 ve 69.000. Ardından da 70.000 ve 71.150 dirençleri geliyor.
TURKISH YATIRIM

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)