E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisYUNAN BANKALARDAN ZİRAAT'E İLGİNÇ TEKLİF---

YUNAN BANKALARDAN ZİRAAT'E İLGİNÇ TEKLİF

YUNAN BANKALARDAN ZİRAAT'E İLGİNÇ TEKLİF
29 Mayıs 2010 - 06:53 borsagundem.com

Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar, Yunanistan'daki birçok büyük ölçekli bankadan kendilerine 'bizi alın' teklifleri geldiğini söyledi.

Dünya Türk İş Konseyi'nin toplantısı sırasında gazetecilerin sorularını cevaplayan Çağlar, "Özellikle rakiplerimizin çıktığı yerlere girmek istiyoruz, Arnavutluk, Makedonya, Avusturya gibi ülkelerde Yunan bankaları tarıma büyük krediler veriyordu ve ipotekli bölgeleri alma stratejileri vardı ancak yavaş yavaş çıkmaya başladılar. Onların boşalttığı alanlara da Türk bankalarının girmesi gündemde." dedi. Çağlar, toplantıdaki konuşmasında da, "Eskiden bu ülkelere gittiğimizde kendimizi tanıtırdık, şimdi ise onlar bize kendilerini anlatıyor." diye konuştu. Geçen hafta Yunanistan'a gittiğini ve bankacılık sektöründeki durumu 1994 yılında Türkiye'deki duruma benzettiğini ifade eden Ziraat Genel Müdürü, "O tarihte pek çok Türk bankası anahtarı Hazine'ye verip (O zaman BDDK yoktu) ceketi alıp çıkma eğilimindeydi, mevduatlara garanti gelmemiş olsaydı. Yunanistan'da da aynen onu gördük. Kaç tane banka bize satın alma anlamında talepte bulundu." değerlendirmesinde bulundu. Çağlar, bu bankaların Yunanistan'ın büyük ölçekli bankaları olduğunu, ancak Ziraat'ten büyük olmadıklarını aktardı. 1964 yılından beri yurtdışında çalışan Ziraat Bankası'nın 17 ülkede 68 değişik noktada faaliyeti var. Şirketin yeni stratejisi ise Balkanlar, Ortadoğu ve Türk cumhuriyetlerinde büyümek. EKONOMİ SERVİSİ

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)