E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarYunan bankalarına risk uyarısı---

Yunan bankalarına risk uyarısı

Yunan bankalarına risk uyarısı
14 Haziran 2013 - 08:29 borsagundem.com

Fitch, Yunan bankaları için risklerin yüksek olmaya devam ettiğini belirtti

Fitch Ratings, Yunan bankalarının ciddi varlık kalitesi ve karlılık baskısı ile karşı karşıya olmaya devam ettiklerini, bu baskının kontrol altına alınmamamısının sermaye zayıflıklarının ve fonlama kırılganlıklarının yinelenmesine yol açabileceğini bildirdi. Bununla birlikte Fitch, bu zorluklarla karşı karşıya olan bankaların yeniden sermayelendirme ve fonlama şartlarında sağlanan iyileşme sonrasında daha iyi bir finansal pozisyonda olduklarını da vurguladı.
Fitch, 4 büyük Yunan bankasının finansal güçlerinde işileşmenin Yaşayabilirlik notlarının artırılması ile ifade edildiğini belirtirken, bankaların Yunan otoritelerden daha fazla destek almalarının mümkün olmaması nedeniyle Destek notlarını 'No Floor' olarak revize ettiklerini belirtti.
Fitch, 4 büyük Yunan bankasından sadece Eurobank'ın tamamen devlet kontrolüne germesini beklediklerini, Alpha Bank'ın sermaye artırımı için gerekli yüzde 10 özel sektör katılımını sağladığını, Priaeus Bank'ın bedelli sermaye artırıma yabancı yatırımcı katılımını sağladığını ve National Bank of Greece'in de bu yolda ilerlemesini beklediklerini vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)