E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYunan basının gözü korktu: 4. gemi yolda---

Yunan basının gözü korktu: 4. gemi yolda

Yunan basının gözü korktu: 4. gemi yolda
28 Temmuz 2019 - 19:59 borsagundem.com

Yunan basını Türkiye'nin tüm yaptırımlara rağmen bölgeye Oruç reis gemisini de yollayarak 15 Ağustos itibariyle Meis'in güneyinde sismik araştırma yapacağını yazdı.

Yunan basını, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'e yeni bir gemi yollayarak otoritesini güçlendireceğinden endişe duyuyor. "Ekathimerini" habersitesinin yaptığı habere göre "Türkiye, Avrupa'nın Kıbrıs'taki faaliyetlerine son vermesine ilişkin yaptırımlarına rağmen,Yunanistan'ın Kastellorizo (Meis) adasının güneyinde hidrokardbon araştırması yapacak."

Bölgeye dördüncü bir geminin sevk edilmesinden endişelenen Yunan basını, "Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), 15 Ağustos'tan itibaren Rodos'un güneyinden Meis'in ötesine uzanan bir alanda yapacağı sismik araştırma için Türk donanmasının korumasını talep etti. O zamana kadar Oruç Reis gemisinin de Marmara Denizi'ndeki görevini tamamlayarak Doğu Akdeniz'e gideceği ön görülüyor" yazdı.

Yunanistan Dışişleri Bakanı'nın sözlerine yer verilen haberde, "Yunanistan durumu endişe ile izliyor. Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, 'Yunanistan savaş tehditlerine müsamaha göstermeyecek. Bu donanmanın rehberliği uluslararası hukuka aykırıdır' dedi. Ancak tüm sert uyarılara rağmen Atina, Ankara'nın bölgeye dördüncü bir gemi sevk etmekten vazgeçmeyeceğini düşünüyor.Bu sebeple Dışişleri Bakanı Dendias son bir iki gündür bölgedeki aktörleri, -İsrail gibi- ziyaret ederek kilit oyuncuları kendi tarafına çekmeye çalışıyor" sözlerine yer verildi. 

Türkiye'nin Yavuz ve Fatih gemilerinin yanı sıra Barbaros sismik araştırma gemisi de Doğu Akdeniz'de doğal gaz sondaj ve araştırma faaliyetini sürdürüyor. (Haber7)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • :)29 Temmuz 2019 12:50

    korkan adam 10 yılda 11 adaya el koyarmı, kuzu çevirir mi ? : )) lozan a göre türk tapusu olan adalar var, gündeme getiremiyoruz adalar bizim boşaltın ey yunanlılar diye.. sonra yunanlılar bizden korktu oluyor : )) bu kadar bilgisiz ve okumayan toplum görmedim. neyse sizle riçin bizlerde okuyoruz yapcak bişi yok... sismik araştırma gemisi ne eder? neden orada gezer? soran bile yok... cehalet işte... :D neyse söylüm,  orada olarak, var olan sınır çizgiliermizde gezinecek. hiç bişe yapmasa dahi bu deniz suları Türk malıdır, savaş gemilerimiz, uçaklarımız burada arazilerimizdedir. yabancı güç ve devlet araçları burada barınamaz mesajı verecek. yoksa bişe bulacaı yok. yunanıistanın korkusuna neden de yok. :)) 

  • HALİL TÜRK29 Temmuz 2019 09:33

    bizden abd ve ab ülkeleri kortu ki yunanistan ın altına işese normal bence.21.yüzyılın en büyük ülkelerinden bir TÜRKİYE dir.

  • Erkam 28 Temmuz 2019 21:57

    Savulun bre gafiller Türkler gümbür gümbür geliyor

  • yunus28 Temmuz 2019 23:35

    Çok  a  haber  izliyorsun .  Ver  mehterci   gibi konuştun