E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYunan ekonomisi anlaşmayla düzelmez---

Yunan ekonomisi anlaşmayla düzelmez

Yunan ekonomisi anlaşmayla düzelmez
24 Haziran 2015 - 11:16 borsagundem.com

Hardvard profesörü Rogoff, Yunanistan'ın anlaşmaya varmasının ekonomide muhtemelen yukarı bir hareket getirmeyeceğini söyledi

Hardvard Üniversitesi profesörü Kenneth Rogoff, Yunanistan ve kreditörleri arasında bir anlaşmanın Yunanistan'da muhtemelen yukarı bir ekonomik harekete neden olmayacağını söyledi.

Rogoff Zürih'te verdiği bir mülakatta, "Yunanistan'da hiçbir şey, gelecek hafta olacaklara bağlı olarak keskin bir şekilde değişmeyecek" dedi.

Euro Bölgesi maliye bakanları, son beş yılda gayrı safi yurtiçi hasılasının dörtte birini kaybeden Yunanistan'ı temerrüte düşmekten kurtaracak bir anlaşmaya varmak için Çarşamba günü üçüncü kez bir araya gelecek. Yunanistan'ın kurtarma paketinin süresinin dolmasına bir haftadan daha az bir süre kalması ile birlikte, Başbakan Alexis Tsipras'ın yardımın serbest bırakılması için beş aydır yürütülen görüşmelerde Tıkanıklığı aşmaya hazır olduğunu işaret etmesinin ardından, anlaşma yakın görünüyor.

Rogoff, "Sürmekte olan resesyonun kimin kabahati olduğu konusunda çok odaklanmış görünüyorlar," dedi ve "Bu muhtemelen her durumda olacak ve bu durum şu anda tartışmlaların merkzinde yer alıyor" şeklinde konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)