E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYunan hükümeti sıkıntıları aşamadı---

Yunan hükümeti sıkıntıları aşamadı

Yunan hükümeti sıkıntıları aşamadı
13 Ekim 2014 - 08:47 borsagundem.com

Yunan hükümeti güven oyu aldı ancak halen düzlüğe çıkmış değil

Yunanistan'ın koalisyon hükümeti Cuma günü geç saatlerde yapılan oylamada güvenoyu almayı başardı. Ancak bu karar önümüzdeki aylarda karşılaşılacak olan siyasi mücadele öncesinde zaman satın alınmasından öte bir anlam taşımıyor.
Yunanistan'ın iktidardaki muhafazakar Yeni Demokrasi parti ve sosyalist Pasok partisinden oluşan koalisyon hükümeti Parlamentodaki 300 sandalyeden 155'inin desteğini sağladı. 131 üye ise güvensizlik oyu verdi.
Ancak hükümet önümüzdeki aylarda yeni meydan okumalarla karşı karşıya kalacak. Kasım ayında AB, ECB ve IMF yetkililerinden oluşan Troyka heyeti ile yeni yardım alınabilmesi için yapılması gereken reformlar konusu ele alınacak.
Ayrıca Kasım ayında Parlamento'dan 20145 bütçesinin onaylanması istenecek. Yunanistan ayrıca Euro bölgesi ortakları ile yıl sonuna kadar yeni bir borç yardım paketine yönelik görüşmeler yürütecek. 

Ancak hükümet için en büyük meydan okuma yeni Cumhurbaşkanı'nın seçilmesi konusunda yaşanacak. Şubat ayında başlaması planlanan seçim sürecinde yeni adayın seçilebilmesi için 180 oy gerekecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)