E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarYUNAN KRİZİ AB İSTİKRAR PAKTINI SARSIYOR---

YUNAN KRİZİ AB İSTİKRAR PAKTINI SARSIYOR

YUNAN KRİZİ AB İSTİKRAR PAKTINI SARSIYOR
15 Şubat 2010 - 01:38 borsagundem.com

AB yetkilileri cumartesi günü yaptıkları açıklamada Yunanisatan'da yaşanan ekonomik krizin AB bloğunun istikrar ve büyüme anlaşmasını yeniden gözden geçirmesine neden olabileceğini ifade ettiler.

AB yetkilileri cumartesi günü yaptıkları açıklamada Yunanisatan'da yaşanan ekonomik krizin AB bloğunun istikrar ve büyüme anlaşmasını yeniden gözden geçirmesine neden olabileceğini ifade ettiler. AB Enerji Komiseri Guenther Oettinger euro'nun istikrarının korunmasının çok önemli olduğunu ifade ederek, "Eğer üye bir ülke 2011 yılından itibaren açıklarını düşürmeye başlamazsa Avrupalı ortakların buna müdahale etmek için güç kulllanması gerekebilir." dedi. Almanya'da yayınlanan Welt am Sonntag gazetesine konuşan Oettinger, Yunanistan'da yaşanan krizden çıkarılması gereken dersin 27 üyeli blokta ter alan ülkelerin kamu finansmanı ve yeni bütçe yapılanması için daha fazla dikkat sarfetmeleri gereği olduğunu söyledi. Oettinger açıklamalarında "AB devletleri açıklarını 2011 yılından itibaren düşürmeye başlamak zorundalar. Eğer buna karşı çıkarlarsa istikrar anlaşması Avrupalı otoritelerin ulusal politikalara müdahalesine imkan tanıyacak şekilde değiştirilmelidir." Euronun istikrarı garanti altına alınmak zorundadır." ifadelerini kullandı. Öte yandan Eurogroup başkanı Jean-Claude Juncker, AB'nin Yunanitan'daki krize gerekli dikkati harcamak konusunda başarısız olduğunu belirterek bunu ciddi bir hata olarak niteledi. Juncker Almanya'da yayınlanan Sueddeutsche Zeitung gazetesine yaptığı açıklamada Yunansitan'ın euro bölgesinin dışına çıkması halinde kontrol edilemeyecek gelişmeler olacağını belirtti ve Yunan yetkililerin açıkları azaltma konusundaki çabalarını artırmaları gerektiğini dile getirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)