E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYunan tahvilleri geriliyor---

Yunan tahvilleri geriliyor

Yunan tahvilleri geriliyor
14 Ekim 2014 - 15:24 borsagundem.com

Yunan tahvilleri, liderlerin Yunanistan’ın kurtarma programından ayrılması konusunda anlaşamamasının ardından geriledi

Yunan tahvilleri, Euro Bölgesi maliye bakanlarının ülke liderleri ile Yunanistan’ın kurtarma programından ayrılması konusunda anlaşamamasının ardından gerileyerek 10 yıl vadeli devlet tahvili faizlerini Mayıs’tan bu yana en yüksek seviyelere çıkmasına neden oldu. Tahvillerdeki düşüş ile 10 yıl vadeli tahvil faizi yükselişi 2. güne taşıdı.

Avusturya Maliye Bakanı Hans Joerg Schelling Yunanistan’ın kurtarma programından ayrılma isteği ile ilgili, “Bakanlar konuyu kesin bir şüpheci tavır ve endişe ile takip ediyor” dedi. Euro Bölgesi’nin bu yılın ikinci en büyük tahvil rallisi, Yunanistan’ın bölgesel ortaklarının desteği olmadan finansı sürdürülebilir seviyelere yükseltemeyeceği endişesi ile yavaşlama gösteriyor.

10 yıl vadeli Yunan tahvil faizi, yüzde 6.93 ile 16 Mayıs’tan bu yana en yüksek seviyeyi görmesinin ardından 22 baz puan veya 0.22 yüzde puan yükselerek Londra saati ile 09:20’de yüzde 6.92’ye ulaştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)