E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarYunanistan 10’uncu büyük greve çıkıyor---

Yunanistan 10’uncu büyük greve çıkıyor

Yunanistan 10’uncu büyük greve çıkıyor
23 Şubat 2011 - 01:55 borsagundem.com

Çalışanlar bugün 13 ay içinde 10’uncu genel grevi gerçekleştirirken, aynı sürede 65 bin işyerinin kapandığı,100 bin kişinin işsiz kaldığını açıkladı

Grevsiz günün geçmediği Yunanistan’da milyonlarca çalışanı kapsayan iki büyük sendika örgütü Memurlar (ADEDY) ve İşçiler (GSEE) bugün yine genel greve gitti. Grev nedeniyle tüm devlet daireleri, belediyeler, KİT’ler, bankalar, okullar ve mahkemeler kapalı kalırken hastanelerde sadece acil vakalara bakılacak. Toplu taşıma araçları 8, havaalanlarındaki kontrol kuleleri çalışanları da 4 saat iş paydosu ilan etti. Çok sayıda iç ve dış sefer iptal edildi. Gemiler ise limanlarda bağlı kalacak. Ekonomik krizden fazlasıyla nasibini alan medya da bir kez daha susacak. Yarın radyo ve televizyonlarda haber bültenleri, perşembe günü ise gazeteler yayınlanmayacak.
Atina Ticaret Odası’ndan yapılan açıklamada, krizin patladığı son 13 ayda yüzde 25’i Yunan başkentinin merkezinde olmak üzere ülke çapında 65 bin işyerinin kapandığı ve 100 bin çalışanın işsiz kaldığı belirtildi. 2012 sonuna kadar 200 bin işyerinin kapanıp 350 bin kişinin işsiz kalacağı şeklinde tahminler yapılıyor. Ekonomik krizin yanısıra hemen hergün protesto yürüyüşlerinin düzenlendiği Atina şehir merkezinde, dükkanların kirası yüzde 25-30 oranında ucuzlamasına rağmen kiracı bulunamıyor. Atina şehir merkezinde kriz öncesi 200 bin euro’dan başlayan “hava parası” da tarihe karıştı.
Bu arada Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Yunanistan’ın borcunu görüşmek için Berlin’e giden Papandreu, Humboldt Üniversitesi’nde konuşma yaparken sol eğilimli 30 kadar Yunanlı öğrencinin protestosuyla karşılaştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)