E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYunanistan AB'ye taviz verebilir---

Yunanistan AB'ye taviz verebilir

Yunanistan AB'ye taviz verebilir
10 Şubat 2015 - 16:09 borsagundem.com

Yunanistan ile kreditörler arasında yarın düzenlenecek acil toplantı öncesi Atina'dan taviz sinyali geldi

Yunanistan, resmi kreditörleri ile yarın düzenlenecek acil toplantı öncesi duruşundan taviz verebileceğini gösterdi. Almanya Başbakanı Angela Merkel kurtarma planının şartları konusunda esnemenin söz konusu olmadığını belirtmişti.

Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varoufakis, dün parlamentoya hükümetin hali hazırdaki kurtarma paketini ne tamamen ortadan kaldırmayı ne de bütçede kesintiye gitmeyi istediğini söyledi. Bakan Yunanistan'ın taahhüt ettiği reformların yüzde 70'ini yerine getireceğini söyledi.

Yunanistan ülke tahvilleri, ülkenin fon sıkıntısı yaşamamasını sağlayacak bir anlaşmanın olabileceği noktasında artan iyimserlik sayesinde, 5 günde ilk kez yükseldi. Ancak yapılacak herhangi bir anlaşmada Almanya'nın duruşunun yumuşaması gerekiyor.

10 yıllık Yunanistan tahvil faizi 33 baz puan düşerek, yüzde 10.4 oldu. Atina Borsası yüzde 1.8 yükselerek saat 13:42'de 779.14 seviyesine geldi. Endeks Alexis Tsipras'ın 25 Ocak'ta seçimi kazanmasından bu yana yüzde 7.3 geriledi.

Atina Üniversitesi Hukuk ve Ekonomi Öğretim Üyesi Aristides Hatzis "Yunan tarafı müzakerelere çok güçlü girse de, kısa sürede durumun beklediklerinden kötü olduğunu fark ettiler. U dönüşü kısa sürede geldi. Varoufakis yavaşca daha ortada bir görüş belirlemeye yöneldi" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)