E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYunanistan anlaşması pariteyi yükseltir---

Yunanistan anlaşması pariteyi yükseltir

Yunanistan anlaşması pariteyi yükseltir
18 Şubat 2015 - 17:31 borsagundem.com

HSBC Portföy Stratejisti İbrahim Aksoy, Yunanistan’ın AB ile anlaşması sonrasında Euro/dolar paritesinin 1.15'i aşabileceğini söyledi

HSBC Portföy Stratejisti İbrahim Aksoy, Yunanistan’ın AB ile müzakerelerinde gelinen son durumu ve piyasalara etkilerini Son Baskı’da değerlendirdi. Aksoy şunları söyledi: "Yunanistan'ın istediği süre uzatımı kredilerle ilgili. Gelen haberler tarafların uzlaşmaya yakın olduğu yönünde. Fakat 6 aylık süre içinde görüşmelerin süreceği görülüyor. Taraflar birbirine çok uzaklar. Şimdilik bir anlaşmanın Euro/dolar paritesinde yukarı yönlü habere neden olacaktır. AMB'nin tahvil alım paketi fiyatlandı. Euro/dolarda 1,15 seviyesinin aşılması beklenebilir." Aksoy, Merkez Bankası'nın haftaya koridorun üst bandında indirim yapmaması durumunda TL'de daha olumlu bir durum görülebileceğini belirtti. Aksoy, MB'nin kurda bir hareketi önlemek için koridorun üst bandına dokunmayacağını ancak politika faizinde 25-50 baz puanlık indirim beklediğini kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)