E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarYunanistan Avrupa'yı böldü---

Yunanistan Avrupa'yı böldü

Yunanistan Avrupa'yı böldü
09 Mayıs 2011 - 08:44 borsagundem.com

Avrupa´daki borç krizi geçen yıl krizi başlatan problemle tekrar karşı karşıya: Yunanistan nasıl kurtarılacak?

Yunanistan bütçe açığını azaltma hedeflerinde geride kalıyor ve 2012´de ülkenin 30 milyar euro ek finansmana ihtiyaç duyması bekleniyor.
Ülkenin diğer Euro Bölgesi üyelerinin yardımına gittikçe daha fazla bağımlı hale gelmesi Yunanistan´ın tahvillerinin vadesini uzatma konusunda özel kreditörleri ile görüşüp görüşmemesi konusunda yeni bir tartışmaya sebep oluyor. Bu adımı, Almanya destekliyor fakat diğer ülkeler böyle bir hamleye karşı çıkıyor.
Gelecek hafta başında Brüksel´de bir araya gelecek olan Euro Bölgesi maliye bakanlarının Yunanistan´ın borç yükünü, ek yardım ihtiyacını ve mali hedeflerine ulaşmak için daha fazla süre istemesini tartışması bekleniyor. Görüşmelere katılanlar Yunanistan´daki krizle ilgili zorlu konularda kararı varılması aylar alabileceğini belirtiyorlar.
Avrupalı hükümetler Yunanistan´ın gelecek yıllarda Euro Bölgesi ülkelerinin koruması altında olacağını kabul etmeye başladılar. Bu konu siyasi açıdan da güçlükler içeriyor, özellikle de Yunanistan’a yardım edilmesine karşı olanların arttığı Almanya için.
Fakat durumun alternatifi Yunanistan’ın temerrüde düşmesi ve Avrupalı politika yapıcılara göre bu, 2008´deki Lehman iflasıyla karşılaştırılabilecek kadar ciddi boyutta uluslararası bir bankacılık krizine yol açabilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)