E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYunanistan borçlarını ödeyemeyecek---

Yunanistan borçlarını ödeyemeyecek

Yunanistan borçlarını ödeyemeyecek
20 Şubat 2015 - 06:51 borsagundem.com

Yunanistan mali açıdan büyük sıkıntı içinde ve bu sorunu aşan çok az ülke var

Kreditörlerinin kurtarma paketi şartlarını hafifletmesi için müzakere yapmak üzere Şubat ayı ortasında Brüksel’e giden Yunanistan delegeleri, varılabilecek yeni bir anlaşma ile ilgili özellikle bir konu üzerinde endişeleniyorlardı: Faiz dışı fazlaya ulaşılması ve korunması için konan hedef. Kemer sıkma önleminde, bir hükümetin her yıl vergiden elde ettiği gelirden harcamalarının çıkarılması ile oluşan paraya bakılır. Bu paraya ülkenin kendi borcu için ödediği faiz ödemesi dahildir. Genellikle yurtiçi hasıla büyümesinin bir parçası olarak ifade edilir.

Yunanistan 4 yıllık kurtarma programı kapsamında, yüzde 10 seviyesinde olan cari açığını yüzde 3 fazlaya çekti. Yunanistan’ın kurtarma programı ülkenin yüzde 4.5 oranında bir fazlaya ulaşmasını ve program boyunca bu seviyeyi korumasını talep ediyor. Ancak bunun mümkün olduğuna inanmak için oldukça az sebep oluyor.

Euro Bölgesi’nin tüm ülkeleri 1995 yılından bu yana  sadece bir kez yüzde 3.6 oranında bir faiz dışı fazlaya 2000 yılında ulaştı. Bu sayı tekrar sıfırın altına düştü. Hatta kemer sıkma önlemlerinin federal cumhuriyeti olan Almanya, yüzde 3’lük zirvesine 2007’nin son çeyreği ve 2008’in ilk çeyreği olmak üzere iki kez ulaştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)