E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYunanistan Dışişleri Bakanı, Odessa'ya gitti---

Yunanistan Dışişleri Bakanı, Odessa'ya gitti

Yunanistan Dışişleri Bakanı, Odessa'ya gitti
03 Nisan 2022 - 18:32 borsagundem.com

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, yaptığı paylaşımda, Atina'dan Moldova'nın başkenti Kişinev'e, buradan da Odessa'ya geçtiğini belirtti.

Ülkesinin Ukrayna'ya gönderdiği insani yardım misyonuna liderlik eden Dendias, burada Ukraynalı yerel yetkililer ve Yunan toplumu temsilcileriyle bir araya gelerek, bölgedeki durum hakkında bilgi aldı.

Yunanistan hükümeti, Yunan asıllıların yoğun yaşadığı bölgede bulunan 150'den fazla Yunan vatandaşı gemi mürettebatı ve Yunan asıllının tahliye edildiğini duyurmuştu.

Dendias, ülkesinden Ukrayna'ya gidecek insani yardıma bizzat eşlik etmek istediğini belirtmiş, bu kapsamda dün Ukraynalı mevkidaşı Dmitro Kuleba ve Uluslararası Kızılhaç Örgütü Başkanı Peter Mauer ile koordinasyon amaçlı telefon görüşmeleri gerçekleştirmişti.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, insani yardımın Dendias tarafından bizzat Odessa'daki yerel yetkililere teslim edileceği ve Yunanistan'ın Odessa Konsolosluğunun tekrar açılacağı kaydedilmişti.

Odessa’da petrol rafinerisi ve akaryakıt deposu vuruldu

 

Eski Yunan Bakan: Ege Yunan gölü değil

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)