E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYunanistan Dışişleri'nden Türkiye açıklaması---

Yunanistan Dışişleri'nden Türkiye açıklaması

Yunanistan Dışişleri'nden Türkiye açıklaması
29 Ağustos 2020 - 21:42 borsagundem.com

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin 'benzeri görülmemiş' tehditlerinin günümüz siyaset kültürü ve uluslararası hukuk ile çeliştiğini belirterek, "Yunanistan'ın egemen haklarını hayata geçirmesini veto etme hakları yok" dedi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın, Yunanistan'ın karasularını 12 mile çıkarmak istemesiyle ilgili, "Bu savaş sebebi olmayacak da ne olacak? Türkiye'nin hak ve menfaatlerini korumaya gelince gereğini yapmakta tereddüt etmeyiz" ifadeleri üzerine açıklama yapan Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, "Yunanistan'ın egemen haklarını hayata geçirmesini veto etme hakları yok" ifadesini kullandı.

Bakanlığın yazılı açıklamasında şu ifadeler kullanıldı

"Türkiye'nin, meşru haklarına başvuran komşu ülkelerini güç kullanmakla tehdit edebileceği yönündeki eşi görülmemiş anlayışı, modern siyasi kültüre ve uluslararası hukukun temel hükümlerine aykırı. Türkiye'yi, uluslararası hukuk ve günümüz uluslararası düzenin üzerine inşa edildiği değerlerin tüm ülkeler için bağlayıcı olduğunu anlamaya çağırıyoruz. Onlar seçici olarak uygulanmaz ve uluslararası toplum onları korumakla görevli, zira ihlal edilmeleri maksimum riski gösteriyor.

"Her halükarda, Yunanistan'ın egemenliğini hayata geçirmesinin Türkiye'nin vetosuna bağlı olmadığını onlara hatırlatırız."

Oktay: Yunanistan'ın kararı savaş sebebidir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • baddal gazi30 Ağustos 2020 14:34

    o değılde 300  spartalıdan korkarım 

  • Cemal özmen30 Ağustos 2020 13:22

    Yunan gaza geliyor Türkiye sabır diyo ama yunana bir bedel ödetme zamanı gelmiştir

  • reishe 30 Ağustos 2020 12:45

    ekonmisi rayından çıkmış iki devlet ikiside seyirciye onuyor bu kaçıncı piyes..

  • Fatih İslambul30 Ağustos 2020 11:11

    ÜLKEMİZ  DENİZDE  HAVADA  KARADA DENİZİN  ALTINDA  ÜSTÜNDE HAKLARINI KORUYOR BUNUN İÇİN GEREKENİ  YAPIYOR DİĞER  HAÇLI  İŞGALCİ  GÜÇLER  ÜLKEMİZE SALDIRIYOR  YÜKSEL  ACAR RUMUZLU YORUMCU  HAÇLI İŞGALCİ  GÜÇLERİN  SÖZCÜLÜĞÜNÜ  YAPIYOR  SAPTIRIYOR ONLARA HİZMET EDİYOR  YAZIKLAR OLSUN ONA ONUN GİBİ DÜŞÜNENLERE .

  • flamenco7230 Ağustos 2020 09:44

    Fransa Yunanistan'ı Türkiye'nin önüne atıyor ya.Yunanistan toprak kaybederse Yunanistan; o kafada bir millet ile Fransız mandasına kolaylıkla girer kanımca..Türkiye' ile savaşmak yerine sahaya Yunan'ı sür Türkiye'ye geberttirt. Yunan toprakları üzerinden Doğu Akdeniz'e yanaş:) :D Yunanistan'ın ana dili Fransızca olur mu?

  • Yüksel Acar30 Ağustos 2020 08:56

    Yunanistan ile olan gerginliğin kökeninde TÜRKİYEDE yaşanan ekonomik kriz vardır.Herkes çok iyi düşünsün ve olayı çözsün bakalım.Sizlere çok net bir çözüm sundum.Anlayanlar cevaplasın bakalım.. (Gerginlik Suni)

  • Türkoğlutürk 30 Ağustos 2020 10:31

    Aklıma geldi, yunanlı generaller Türkler işgal edecek diye Yunanistan'ı nasıl soymuşlardı

  • Mpolat30 Ağustos 2020 07:29

    Sana gelince egemen hak! Türkiye'ye gelince tehditkâr bağnazlık yobazlık ama egemenlik olmuyor. Sizin zihniyetinizi ........

  • Ali 30 Ağustos 2020 01:22

    Türkiye de ana kafasından 12 mile çıkartırsa ne olur...12 ada Türkiye'de kalır.. Olması gerekende bu...

  • TRAKYALI 30 Ağustos 2020 01:19

    Siz Bi geçmişi düşünün, kimlerin egemenkiğindeydiniz...Yapıp edin sonra bizi suçlayın. Atinaya Türk bayrağı dik eden bu iş çözülmez.

  • Ahmet GÜRPINAR30 Ağustos 2020 01:00

    Metal gayrimenkül ne haber? Sbk nist ,hazine ve maliye bakanlı ,,,verin para gelecek bize ne zaman

  • Pala29 Ağustos 2020 23:25

    Bakalım kim lafından dönecek, merakla bekliyorum

  • Heykelciler 29 Ağustos 2020 23:12

    Heykelciler Yunan tarafında durmaz inşallah

  • Arif gsli 29 Ağustos 2020 22:21

    15 temmuz savaşamadık.

  • Yorum29 Ağustos 2020 22:14

    Bu yunan lar hep mi böyle dışişleri bile doğru düşünemiyor yani anlaşma ortada lozan nedir orada yazan 3 mil bu oraya çiçek olsun diye yazılmamış iki ülke arasındaki anlaşmanın maddelerinden biri bu uluslararası hukuku bile yok sayar niye mi görüşülüp anlaşılmış demektir yani siz bu anlaşmanın maddesini uluslararası mahkemeye götüremezsin sana derler buraya imza atanlar niye imza attı diye yani japonya ile abd ikinci dünya savaşının sonunda atılan imzalar japonyanın abd ye karşı sorumluluklar getirmiştir japonya bu taahhütlerinin dışına çıkıp ben mahkeme istiyorum diyemez adamı ossurttururlar mahkeme de böyle durumları kabul etmez ama siz yunanlar tilkisinizya herşeyi siz biliyorsunuzya size özel durumlar oluşturabileceğinizi sanıyorsunuz ama sonunuz hüsran olur bu işin sonunda miço nuz bedel öder