E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYunanistan Euro Bölgesi'nden çıkabilir---

Yunanistan Euro Bölgesi'nden çıkabilir

Yunanistan Euro Bölgesi'nden çıkabilir
06 Mart 2015 - 10:47 borsagundem.com

Fitch, Yunanistan'ın Euro Bölgesi'nden çıkmasının mümkün olmaya devam ettiğini açıkladı

Fitch Ratings, Yunanistan'ın Euro Bölgesi'nden ayrılmasının hala mümkün olmaya devam ettiğini, ancak böyle bir ayrılmanın 2012 yılındaki gibi sistemsel bir krizi tetiklemesinin veya başka bir ülkenin ayrılmasına yol açmasının muhtemel olmadığını bildirdi. 
Yunanistan'ın Euro Bölgesi'nden çok yakın bir zamanda ayrılması riskinin geçtiğimiz ay resmi kreditörleri ile varılan anlaşma sonrasında azaldığını belirten Fitch, ancak tarafların taviz vermemeye dayalı duruşlarının gelecekte bir politika hatası olması olasılığını ön 
plana çıkarmaya devam ettiğini vurguladı. Fitch, "Yunanistan'ın Euro Bölgesi'nden çıkması bizin temel senaryomuz değil, ancak daha detaylı müzakereler yapılırken ve Yunan hükümeti yurtiçi desteğini devam ettirmeye çalışırken bu risk sürecek" ifadelerini kullandı.
Bununla birlikte Euro Bölgesi'nin bir ülkenin ayrılmasının bulaşıcı etkilerini azaltmak konusunda mekanizmalar geliştirdiğine de işaret eden Fitch, diğer Euro Bölgesi ülkelerinin kredibiliteleri konusunun 2012'ye göre daha az teleffuz edilir olduğunu da dikkat çekti. Fitch, 
"Yunanistan'ın Euro Bölgesi'nden çıkmasının Bölgei'nin dağılmasına yol açacak bir zincirleme reaksiyona yol açması muhtemel değil" değerlendirmesinde bulundu. 
Yunanistan'ın Euro Bölgesi'nden çıkmasının Yunanistan'ın borç yükümlülüklerinin az bir bölümünde bir temerrüdü tetiklemesinin muhtemel olduğunu ifade eden Fitch, diğer Euro Bölgesi ülkelerinin Yunan Kredi Kolaylığı ve EFSF yoluyla risklerinin sınırlı olduğunu belirtti. Fitch ayrıca, ECB ve Yunanistan MB elindeki tahviller yoluyla bir temerrüdün Euro Bölgesi ülkelerine maliyetinin yönetilebilir seviyede olacağını da öngördü.
Fitch raporunda, Yunanistan'ın Euro Bölgesi'nden ayrılmasına piyasa reaksiyonlarını öngörmenin zor olduğunu belirtirken, Euro Bölgesi çevre ülkelerinin tahvil faizlerinde keskin şekilde artışlar olabileceğini, kamu borç dinamiklerinin zarar görebileceğini vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)