E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYunanistan için karamsarlık artıyor---

Yunanistan için karamsarlık artıyor

Yunanistan için karamsarlık artıyor
16 Şubat 2015 - 15:12 borsagundem.com

Almanya Maliye Bakanı Schaeuble, Yunaistan ile kreditörler arasında bir anlaşma sağlanmasına şüpheci yaklaştığını belirtti

Yunanistan'ın Euro Bölgesi kreditörleri, Avrupa'nın en fazla borç yükü olan ülkesi ile anlaşmanın yakın olduğu görüşüne şüpheci yaklaşıyor. Başbakan Alexis Tsipras'ın hükümeti ile yapılacak her türlü anlaşmanın kıl payı sağlanacağı ifade ediliyor.

Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble Deutschlandradio'ya verdiği röportajda, hafta fonu ortak bir zeminde buluşmaya yönelik yapılan müzakerelerin, Yunan hükümeti ile uluslararası kreditörlerin arasındakı görüş ayrılıklarını gidermede yeterli ilerleme sağlayamadığını söyledi.

Yunanistan'ın 240 milyar euroluk çifte kurtarma paketine en büyük desteği sağlayan Almanya'nın maliye bakanı ve yardımlar karşılığında reformların yapılması ihtiyacının en büyük savunucusu Schaeuble "Hafta sonu gerçekleştirilern teknik görüşmelere ilişkin duyduklarıma dayanarak, son derece şüpheciyim. Ancak bugün bir rapor alacağız ve durumu değerlendireceğiz" diye konuştu.

Schaeuble'nin açıklamalarının Malta ve Fransalı mevkidaşları tarafından dile getirilmesinin ardından, Yunanistan hisse senetleri ve tahvilleri geriledi. 28 Şubat'a kadar bir anlaşma sağlanamaması halinde, Yunanistan'ın hali hazırdaki kurtarma paketi sona erecek ve ülke bankaların çalışmasını sürdürmeyi ve maaşları ödemeyi sağlayacak finansmanı sağlayamayacak. Bu durumda ülkenin euroda kalması tehlikeye girebilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)