E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarYunanistan kararı haksız buldu---

Yunanistan kararı haksız buldu

Yunanistan kararı haksız buldu
09 Mayıs 2011 - 16:40 borsagundem.com

Yunanistan Maliye Bakanlığı, yapılan not indiriminin haksız olduğunu savundu

S&P´nin Yunanistan´ın uzun vadeli kredi notlarını iki kademe indirmesini değerlendiren Yunanistan Maliye Bakanlığı, yapılan bu not indiriminin haksız olduğunu savundu ve S&P´yi özel sektör kreditörlerinin yakında Yunan tahvillerindeki pozisyonlarında zarar etmeye zorlanacakları yönündeki piyasa spekülasyonlarına reaksiyon vermekle suçladı.
Maliye Bakanlığı yaptığı yazılı açıklamada, "Yunanistan´ın devlet borçlarının notlarını S&P tarafından indirilmesi, son not indiriminden bu yana hiç bir negatif gelişmenin veya kararı olmadığı anda geldi, bu nedenle haklı değim. Kredi notu kararları verileri, politika yapıcı açıklamalarını ve ekonominin karşı karşıya olduğu şartlara ilişkin gerçekçi değerlendirmeleri baz almalı. Piyasa dedikodularını ve basındaki haberleri değil. Eğer kararlar dedikodular üzerine oturtulursa, o zaman geçerlilikle konusunda ciddi şüpheler ortaya çıkar" ifadelerine yer verdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)