E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış Piyasalar'Yunanistan kritik dönemeçte'---

'Yunanistan kritik dönemeçte'

'Yunanistan kritik dönemeçte'
13 Aralık 2010 - 08:41 borsagundem.com

IMF Başkanı Kahn, Yunanistan ekonomisini güçlendirme sürecinin kritik bir dönemde olduğunu söyledi

Uluslararası Para Fonu Başkanı Dominique Strauss-Khan Pazar günü yaptığı basın açıklamasında Yunanistan ekonomisini güçlendirme sürecinin kritik ve önemli bir dönemeçte olduğunu ve bir kaç ay içinde temel yapısal değişimlerin yapılması gerektiğini söyledi.
Mayıs ayında IMF ve Avrupa Birliği Yunanistan'ın iflastan korunabilmesi için 110 milyar euro tutarında kredi sağlamış ve bunun karşılığında güçlü tasarruf önlemleri ve yapısal reformlar sözü almıştı.
Kahn Kathimerini gazetesinde yer alan açıklamalarında "Bazı temel alanlarda  olumlu gelişmeler yaşanıyor fakat tekrar büyüme büyüme sürecine girebilmek  için temel ve yapısal reformlara ihtiyaç var. Eğer Yunanistan reformların hızını ve gücünü koruyabilirse piyasaların ülkeye olan güveni artabilir ve
ben Yunanistan'ın bunu yapabileceği konusunda iyimserim" dedi. 
IMF Başkanı ayrıca IMF'nin Yunanistan'ın aldığı yardım amaçlı krediyi geri ödeme süresinin uzatılmasına taraftar olduğu yönündeki görüşlerini tekrar  ederek,"Avrupalı ortaklarımızla birlikte Yunanistan'ın nefes alabileceği daha fazla alana sahip olmasına yönelik çalışmalarımız sürüyor." dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)