E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarYUNANİSTAN KRİZ KONUSUNDA BAŞARISIZ---

YUNANİSTAN KRİZ KONUSUNDA BAŞARISIZ

YUNANİSTAN KRİZ KONUSUNDA BAŞARISIZ
15 Şubat 2010 - 00:47 borsagundem.com

Jean-Claude Juncker, Euro bölgesi maliye bakanları'nın Yunanistan'da yaşanan ekonomik krize gereken dikkati vermek konusunda başarız olduğunu belirtti.

Euro bölgesi maliye bakanlarının oluşturduğu Eurogroup'un başkanı Jean-Claude Juncker, Euro bölgesi maliye bakanları'nın Yunanistan'da yaşanan ekonomik krize gereken dikkati vermek konusunda başarız olduğunu belirterek bu durumu "ciddi bir hata" olarak niteledi. Juncker Almanya'da yayınlanan Sueddeutsche Zeitung gazetesine yaptığı açıklamada Yunansitan'ın euro bölgesinin dışına çıkması halinde kontrol edilemeyecek gelişmeler olacağını belirtti ve Yunan yetkililerin açıkları azaltma konusundaki çabalarını artırmaları gerektiğini dile getirdi. Aynı zamanda Lüksemburg Başbakanı olan Juncker Eurogroup'un üylerinin performansını daha yoğun ve güçlü bir şekilde izlemesi gerektiğini belirterek, "Yunanistan'ı yanlız bırakacak değiliz, onların reform programlarında ne aşamada olduklarını sürekli denetleyeceğiz. Eğer Yunanistan euro bölgesinin dışına çıkmaya karar verirse bu piyasalarda deprem gibi önlememez etkilere neden olabilir. " ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)