E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYunanistan Libya ile Türkiye'nin Akdeniz'deki anlaşmasına karşı çıkıyor---

Yunanistan Libya ile Türkiye'nin Akdeniz'deki anlaşmasına karşı çıkıyor

Yunanistan Libya ile Türkiye'nin Akdeniz'deki anlaşmasına karşı çıkıyor
05 Aralık 2019 - 09:00 borsagundem.com

Yunanistan, Türkiye ve Libya'nın Akdeniz'de yaptığı anlaşmaya karşı olduğunu ancak NATO müttefiki Türkiye ile güven artırıcı önlemler konusunda görüşmeye açık olduğunu belirtti.

Türkiye ile Libya arasında geçen hafta Ankara'nın Akdeniz'deki denizaşırı enerji keşfi konusundaki anlaşmazlığını Yunanistan da dahil olmak üzere ülkelerle karmaşıklaştırabilirecek güvenlik ve askeri işbirliğini alanlarını kapsayan mutabakat muhtırası imzalanmıştı.

Yunanistan-Türkiye ilişkileri, Ege Denizi'ndeki maden haklarından Kıbrıs'a kadar uzanan ve yıllardır süren çeşitli meseleler yüzünden gergin durumda. Türkiye'nin Libya ile yaptığı mutabakat, anlaşmanın kendi egemenlik haklarını ihlal ettiğini iddia eden Yunanistan'ı kızdırdı.

Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis NATO zirvesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile biraraya geldi.

Mitsotakis yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin son hareketlerine ilişkin endişelerimizi dile getirdim" dedi ve "İki taraf da anlaşamadığı noktaları dile getirdi. Ancak iki taraf da güven artırıcı önlemler konusunda görüşmeye devam etmeyi kabul etti" diye ekledi.

Türkiye kanadından henüz bir açıklama gelmedi. Libya'nın komşusu Mısır bu anlaşmayı Kıbrıs gibi "yasadışı" olarak belirlerken, Yunanistan kanadı böyle bir anlaşmanın coğrafi açıdan absürt olacağını çünkü Girit adasının dikkate alınmadığını belirtti.
       

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)