E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarYunanistan Ocak ayına kitlendi---

Yunanistan Ocak ayına kitlendi

Yunanistan Ocak ayına kitlendi
07 Aralık 2010 - 13:54 borsagundem.com

Ülkenin IMF ve AB'ye olan borçlarının ödenme süresine ilişkin kararın Ocak ayında alınması bekleniyor

Yunan basını, Yunanistan'ın IMF (Uluslararası Para Fonu) ile AB destek mekanizmasından aldığı 110 milyar avro tutarındaki borcun ödenme süresinin uzatılması kararının önümüzdeki ocak ayında alınmasının beklendiğini bildirdi. 
Yunan Medyası, dün Brüksel'de yapılan Eurogrup Avrupa Maliye Bakanları toplantısında, Yunanistan için finansman vadelerinin uyumlaştırılması konusunun detaylarıyla ele alınmadığını nitekim öncelikli olarak 16-17 Aralık'ta yapılacak AB Zirvesi'ne hazırlanılması, İrlanda'ya yardım ve Avro kuşağı içindeki önerilere ağırlık verildiği kaydetti. 
Borç uzatma süresinin şartları ile ilgili açıklamanın ocak ayı başında yapılmasının beklendiği belirtilen haberlerde, edinilen bilgilere göre, Yunanistan Maliye Bakanı Yorgo Papakostandinu ile karşıtları, AB Komisyonu, Avrupa Merkez Bankası ve IMF yetkilileri arasında yapılan görüşmelerde, siyasi önşartlar ile teknik detaylara odaklanıldığı açıklandı. 
AB'nin, ödeme süresinin uzatılmasının, Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT), sağlık sektörü ve vergi kaçakçılığı konularında yapılacak reformların hızlandırılmasıyla bağlantılı olması niyetini taşıdığı değerlendirmesinde bulunuldu. 
Öte yandan, Hükümet kaynaklarının ise Almanya gibi ülkelerin, Yunanistan'ın ödeme süresinin şartsız olarak uzatılmasına karşı çıktıklarını ifade ettiklerine dikkati çekilen haberlerde, bu ülkelerin, Yunanistan'ın bağlayıcı nitelikte yükümlülükler alması sonrasında ''Yeşil ışık'' yakma düşüncesini taşıdıkları kaydedildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)