E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYunanistan piyasalara 2016'da dönecek---

Yunanistan piyasalara 2016'da dönecek

Yunanistan piyasalara 2016'da dönecek
11 Kasım 2015 - 07:41 borsagundem.com

Yunanistan, tahvil piyasalarına 2016'nın ikinci yarısında dönmeyi planlıyor

Yunanistan Maliye Bakanı Euclid Tsakalotos, Yunanistan'ın tahvil piyasalarına gelecek yılın ikinci yarısında dönmeyi planladığını söyledi.
Londra'da hedge fon yöneticilerinde görüşmelerinin ardından konuşan Tsakalotos, görüşmelerde Yunan bankalarının yeniden sermayelendirilmeleri sürecinin nasıl ilerleyeceği ve ne zaman piyasalara dönmeyi bekledikleri konularını ele aldıklarını belirtti. 
Tsakalotos, "Yunanistan'a yatırım yapmaya istekli ancak Yunanistan'ın Euro Bölgesi'nden çıkacağında ve kurtarma programının çalışmayacağından korkan çok fazla yatırımcı var" diye konuştu. Yunanistan'ın Temmuz 2014'ten bu yana uluslararası piyasalardan borçlanma yapmadığına işaret eden Tsakalotos, uluslararası kreditörler ile borç rahatlatması konusunda bir anlaşma sağladıktan sonra 2016 ortasında tahvil piyasalarına dönmeyi hedeflediklerini vurguladı. 
Tsakolotos, kreditörler ile borç rahatlaması konusunda yılbaşından önce bir anlaşma sağlanmasını beklemediğini de ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)