E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYunanistan toparlanıyor---

Yunanistan toparlanıyor

Yunanistan toparlanıyor
29 Mart 2014 - 07:37 borsagundem.com

Yunanistan’da ekonominin “ufak da olsa” toparlanma sinyalleri verdiği konuşuluyor

Gelecek hafta Avrupa Birliği maliye bakanlarının düzenleyeceği resmi olmayan tdoplantılara hazırlık yapan Atina’da bulunan Jaguar-Land Rover bayisi Antonopoulos, şimdiye kadar ikinci el satışları, kiralamalar ve yeni hareketlenmeye başlayan filo satışlarıyla ayakta durduklarını belirtirken, “İşe gidip, satışsız kapatmak psikolojik olarak çok zorlayıcıydı. Telefonlar yeniden çalmaya başladı. Ama ‘Köşeyi yeniden döndük’ diyebilmek için henüz çok erken” ifadesini kullanıyor.

Kamu yatırımlarının da yavaş yavaş yeniden başladığını söylemek mümkün. Atina’da yeni bir opera binası ve ulusal kütüphane yapımı devam ederken, kent merkezini Pire Limanı’na bağlayacak metro hattının çalışmalarına da başlanmış.
Hükümet, 182 milyar dolarlık ekonomideki canlanmanın bu yıl içinde görülebileceğini öne sürerken, ekonomistler halen işsizliğin yüzde 28 civarında olduğunu, bu yüzden temkinli olmaya devam ettiklerini kaydediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)