E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYunanistan'a 7 milyar euro---

Yunanistan'a 7 milyar euro

Yunanistan'a 7 milyar euro
15 Temmuz 2015 - 13:00 borsagundem.com

Avrupa Komisyonu Yunanistan'a belirli reformlar karşılığında Temmuz ayında 7 milyar euro köprü kredisi sağlanmasını teklif etti

Euro Bölgesi maliye bakanları Yunanistan'a köprü kredi konusunu görüşme hazırlığında.Yunanistan'a belirli reformlar karşılığında Temmuz ayında 7 milyar Euro köprü kredisi sağlanmasını teklif etti. Reuters'ın ulaştığı belgeye göre komisyon, Yunanistan'ın reformlar yapması karşılığında "Avrupa Mali İstikrar Mekanizması" yoluyla kredi verilebileceğini kaydetti. Kredinin geri ödeme süresinin en fazla 3 ay olması gerektiğini belirten AB Komisyonu, ön koşul olarak yardım müzakerelerinin resmen başlamış olmasını gösterdi.

AB'DEN BORÇ RAPORU

Komisyon ayrıca Yunanistan'ın borçlarını değerlendiren bir rapor yayımladı. Raporda, ülkenin borçlarının silinmesi konusunda Uluslararası Para Fonu'ndan (IMF) daha farklı bir görüş ortaya koymasına karşılık yine de borçların azaltılması olasılığına işaret edildi. Raporda şu başlıklar öne çıktı:

 Yunanistan'ın borç/GSYH oranı 2020'de yüzde 165, 2022'de yüzde 150 olacak.

- Yüksek borç/GSYH oranı ve brüt finansman gereksinimleri ülkenin borcunun sürdürülebilirliği hakkında ciddi endişeler yaratıyor.

- Yunanistan'ın 2018 Temmuz'a kadarki finansman açığı "74 milyar euronun üzerinde", bu açık dış finansmanla karşılanacak.

- IMF finansman gereksiniminin 78 milyar euro olacağını değerlendiriyor.

- Diğer ülkelerin ve euro bölgesinin tamamı üzerinde risk oluşmaması için ESM'den kredi alınması gerekiyor.

- Yunanistan'da bankacılık sisteminin çöküşünün etkileri diğer ülkelere de yayılabilir.

- Yayılma riski azaldı, ancak Yunanistan'ın çöküşü diğer euro bölgesi bankaları ve ülkelerinin fonlama imkanlarını olumsuz etkileyebilir.

- Yunanistan'ın kontrolsüz çöküşü euro bölgesinin bütünlüğü hakkında ciddi şüpheler yaratır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)