E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYunanistan'a karşı cephe açıldı---

Yunanistan'a karşı cephe açıldı

Yunanistan'a karşı cephe açıldı
26 Ağustos 2013 - 07:31 borsagundem.com

Alman Hükümeti ve Bundesbank, Yunanistan'da yeni bir saç traşına karşı

Alman hükümetinden üst düzey yetkililer ve Almanya Merkez Bankası haftasonu yaptıkları açıklamalarda Yunanistan'da yeni bir saç traşına gidilmesine muhalefetlerini tekrarladılar.
Almanya Maliye Bakanı Schaeuble Pazar günü yaptığı açıklamada, Yunanistan'da yeni bir saç traşını reddetti ve konunun kamuoyunda tartışılmasına karşı çıktı. Schaeuble, "Konunun kamuoyunda tartışılması, üstesinden geldiğimiz için Tanrı'ya şükretmemiz gereken, Avro'ya güven krizinin yinelenmesine yol açabilir" diye konuştu.
Almanya Başbakanı Angela Merkel'de Pazar günü yaptığı açıklamada Yunanistan'da yeni bir borç indirimine karşı çıktı. Merkel, yeni bir saç traşının belirsizliği artıracak bir domino etkisinin tetikleyicisi olacağını savundu. 
Almanya Merkez Bankası Başkanı Jens Weidmann'da yaptığı açıklamada, "Yunanistan'da bir borç indirimi, 5 yıldır karşı karşıya kaldığımız durumun tekrarlanmasına yol açar ve yardım alan ülkelere yanlış
sinyal verir. Yunanistan'daki finansal krizin üstesinde ancak ülkenin kendi reformları ile gelinebilir. Yeni yardım rakebetgücü olan şirketler veya sürdürülebilir kamu finansmanı oluşturmaz" diye konuştu.
Almanya ekonomi Bakanı Philip Roesler'de, "Yunanistan'a daha fazla yardımı tartışmak için yanlış zaman. 2014 yılı sonuna kadar beklemeliyiz. O zaman geldiğinde reformların doğru yöne gidip gitmediğini tartışmalıyız" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)