E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYunanistan'a kredi dilimi serbest bırakıldı---

Yunanistan'a kredi dilimi serbest bırakıldı

Yunanistan'a kredi dilimi serbest bırakıldı
02 Haziran 2014 - 08:03 borsagundem.com

IMF İcra Kurulu, Yunanistan için 3.41 milyar euro krediyi serbest bıraktı

IMF İcra Kurulu 30 Mayıs Cuma günü yaptığı toplantıda, Yunanistan'ın Genişletilmiş Fon Kolaylığı (EEF) ile desteklenen ekonomik program altındaki performansına yönelik 5. gözden geçirme raporunu onaylayarak, gözden geçirmeyi tamamladı. 
IMF İcra Kurulu, gözden geçirmenin tamamlanması ile birlikte Yunanistan için 3,41 milyar euro tutarında yardım dilimini serbest bıraktı. Bu 3,41 milyar euro ile birlikte IMF'in Yunanistan'a bugüne kadar verdiği yardım miktarı 11,58 milyar euro seviyesine ulaştı. 
IMF Başkan Yardımcısı Naoyuki Shinohara yaptığı açıklamada, "Yunan otoriteler mali pozisyonlarını konosilede etmek ve ekonomiyi yeniden dengelemek konusunda ciddi ilerleme gösterdiler. Faiz dışı bütçe fazlası takvimin önünde fazla verdi. Bununla birlikte Yunanistan 
sürdürülebilir, dengeli bir büyüme yoluna dönmededen önce bir çok zorluk üstesinden gelinmeyi beklemeye devam ediyor" diye konuştu. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)