E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarYunanistan'da bütçe açığı geriledi---

Yunanistan'da bütçe açığı geriledi

Yunanistan'da bütçe açığı geriledi
11 Aralık 2010 - 14:50 borsagundem.com

Yunanıstan'da kasım aylarında 25,6 milyar avro olan bütçe açığının, bu yılın aynı döneminde yüzde 27,4 azalarak 18,6 milyar avroya geriledi.

Bütçe açığının azalmasında, harcamaların kısılmasının etkili olduğu belirtilen açıklamada, motorlu taşıtlara ve vergi mükelleflerine getirilen ek vergilerle kamu gelirlerinin artmasının bu ay da süreceği ifade edildi.
Avrupa Merkez Bankası, Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Avrupa Birliği (AB), Yunanistan'dan, bütçe açığını bu yıl yüzde 39,5 düşürmesini istemişti.
Öte yandan, Yunan basınında çıkan haberlerde, ''AB ve IMF'den üç ayda bir alınması planlanan kredilerde sorun çıkması durumunda acil ihtiyaçlar için kullanılmak üzere 10 milyar avroluk yedek bir bütçe oluşturulması yöntemine başvurulacağı'' bildirildi.
''Kamuda ortaya çıkabilecek acil ihtiyaçlar için kullanılmak üzere el altında her an likit para bulundurulmasının'' hedeflendiği belirtilen bu uygulama çerçevesinde, 2011 yılı içinde Yunanistan Merkez Bankası'nda özel bir hesap oluşturularak, özelleştirmelerden ve tahvillerden elde edilecek likit paranın bu hesapta toplanmasının planlandığı belirtildi.
Söz konusu uygulamanın, ''güncelleştirilmiş yeni memoranduma göre yapıldığı'' belirtilen haberlerde, ''Bu gelişmenin, hükümetin ve Troyka'nın, önümüzdeki yıllarla ilgili endişelerinin bir göstergesi olduğu'' kaydedildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)