E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYunanistan'da bütçe fazlası tahminleri aşabilir---

Yunanistan'da bütçe fazlası tahminleri aşabilir

Yunanistan'da bütçe fazlası tahminleri aşabilir
27 Ekim 2017 - 15:25 borsagundem.com

Yunanistan, kreditörlerinin hedefini geçerek bu yıl daha yüksek bir faiz dışı bütçe fazlası ve daha güçlü bir büyüme yaşayacağını duyurdu.

BORSAGUNDEM.COM

Ekonomik performansı ülkeye verdikleri kredilerin sürelerinde ciddi bir uzatmaya gitmiş olan kreditörlerin yakın takibi altında bulunan Yunanistan için bütçe hedeflerinin ötesine geçebilmek kritik bir önem taşıyor. Ülke yaklaşık yedi yıldır mali sorunlarla boğuşuyor.

Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras, "Bu yılı yüzde 2 oranında bir büyüme ile tamamlayacağımızı düşünüyoruz. Gelecek yıl ise bu oran yüzde 3'e yakın seviyelerde olacak" dedi.
Yunansitan, turizmdeki canlanma ve yerel talebin yükselmesi sayesinde geçtiğimiz yıl ekonomik büyüme sürecine geçmeyi başarmıştı. Bunun öncesinde yaşanan kriz ülkede üretimin yüzde 25'lik bir bölümünün yok olmasına neden olmuştu.

Bir Maliye Bakanlığı yetkilisi ise yaptığı açıklamada bu yıl bütçe fazlasının GSYİH'nın yüzde 2.8'i düzeyinde olmasının beklendiğini duyurdu. Bu beklenti daha önce yüzde 2.2 seviyesindeydi. Kurtarma paketinde yer alan hedef ise bütçe fazlasının GSYİH'nın yüzde 1.75'i oranında olmasını gerektiriyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)