E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarYunanistan'da ek önlemler zorunlu---

Yunanistan'da ek önlemler zorunlu

Yunanistan'da ek önlemler zorunlu
26 Şubat 2011 - 15:22 borsagundem.com

Yunan medyasında çıkan haberlere göre 2011 yılı boyunca 1.8 milyar euroluk ek önlemler paketi alınması zorunlu

Yunanistan'ın AB-IMF (Uluslararası Para Fonu) ve Avrupa Merkez Bankası'ndan (AMB) aldığı kredi yardımı memorandumu uyarınca, Mart ayına kadar, 2011 yılı için 1,8 milyar, 2012?2015 dönemi için 23 milyar avroluk ek önlemler paketi sunmak zorunda olduğu bildirildi.
Yunan medyası, 1,8 milyar avroluk yeni önlemlerin 2010 yılı bütçe planında yapılan yanlış hesaplamaların kapatılması amacıyla gerekli olduğunu belirtirken, geri kalan miktarın ise bütçe açığının 2015 yılına kadar gayrisafi milli hasılanın yüzde 1'ine düşürülmesi amacıyla hazırlanacak orta vadeli plana dahil edileceğini kaydetti.
Haberlerde, önümüzdeki ay açıklanacak olan önlem paketinde, kamu çalışanlarının maaşlarında yeni kesintiler, sosyal harcamaların kısıtlanması ve emekli olan her beş kişi yerine bir kişinin işe alınması gibi koşulların çiğnenmemesinin de yer aldığı belirtildi.
AB Komisyonu'nun memoranduma eşlik eden raporunda, kapalı mesleklerin açılması, girişimciliğin önündeki engellerin kaldırılması, vergi sisteminin yeniden düzenlenmesi, kontrol ve harcama mekanizmasının uygulanması gibi yeniliklerin yaşama geçirilmesinde önemli gecikmeler olduğu ve adımların yeterli derecede atılmadığının vurgulandığına da dikkat çekilmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)