E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarYUNANİSTAN'DA ENFLASYON YÜZDE 3.1 ARTTI---

YUNANİSTAN'DA ENFLASYON YÜZDE 3.1 ARTTI

YUNANİSTAN'DA ENFLASYON YÜZDE 3.1 ARTTI
09 Nisan 2010 - 20:30 borsagundem.com

Şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 0,5 oranında azalan tüketici fiyat endeksi Martta bir önceki aya göre yüzde 3,1 arttı

Yunanistan'da Şubat ayında yüzde 2,8 düzeyinde bulunan yıllık enflasyon, Mart ayında geçen yılın aynı dönemine göre artarak yüzde 3,9 olarak gerçekleşti. Yunanistan Ulusal İstatistik Bürosunun (Esye) yayımladığı verilere göre, Şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 0,5 oranında azalan tüketici fiyat endeksi Martta bir önceki aya göre yüzde 3,1 arttı. Yıllık bazda Nisan 2009 ile Mart 2010 döneminde yüzde 1,6 olarak gerçekleşen tüketici fiyat endeksi bir önceki yılın aynı döneminde yüzde 3,5 düzeyinde bulunuyordu. Yunanistan'daki Sosyalist Hükümet, 2010 yılı bütçesine göre enflasyon oranını yıllık bazda yüzde 1,4 düzeyinde bekliyor. "Yunanistan, AB ve IMF yardımı talep etmiyor" Ayrıca Yunanistan Maliye Bakanı Yorgo Papaconstantinou, düzenlediği basın toplantısında, Yunanistan'ın geçen ay Brüksel'de üzerinde anlaşmaya varılan Euro Bölgesi ve IMF kurtarma planını harekete geçirmeyi talep etmediğini ifade etti. Yunanistan'ın borçlanma maliyetinin artması piyasalarda borcunu ödeyemeyeceği ve kurtarmanın gerekli olduğu kaygılarını artırıyor. Bir gazetecinin Yunanistan'ın yardım isteyip istemediğini sorması üzerine Papaconstantinou, bu konunun konuşulmadığını, Yunanistan'ın bu mekanizmayı kullanma niyetinin olmadığını, ancak ülkesi için bu güvenlik ağının çok önemli olduğunu söyledi. Papaconstantinou, birkaç gündür planın nasıl çalışacağının detaylarının hazırlandığını kaydetti. Sarkozy ve Berlusconi'den destek Öte yandan Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, Yunanistan ekonomisi için olası bir destek paketini desteklediklerini belirttiler. Sarkozy ile Paris'de bir araya gelen Silvio Berlusconi, ''Yunanistan bütün desteğimize sahip'' dedi. Sarkozy de Yunanlı yetkililerin kamu maliyesini iyileştirmek için cesur önlemler aldıklarını belirtti. Euro bölgesindeki bütün ülkelerce bir destek planında anlaşıldığını ifade eden Sarkozy, ortak Avrupa Birliği finansal kurtarma planını Yunanistan'ın istemesi halinde herhangi bir zaman uygulamaya hazır olduklarını kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)