E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYunanistan'dan flaş Türkiye açıklaması---

Yunanistan'dan flaş Türkiye açıklaması

Yunanistan'dan flaş Türkiye açıklaması
03 Şubat 2017 - 20:38 borsagundem.com

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias, "Türkiye, en iyi komşusunun Yunanistan olduğunu anlamalı. Bazen Türkiye ilişkileri geliştirmeye fayda etmeyen bir fevri tavırla hareket ediyor." dedi.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias, Yunanistan'daki Radyo Alfa’ya, Ege’de yaşanan gerginlik ve Türkiye-Yunanistan ilişkilerini değerlendirdi.

Türkiye'nin Ege'de fevri davrandığını iddia eden Kotzias, "Türkiye, en iyi komşusunun Yunanistan olduğunu anlamalı. Bazen Türkiye ilişkileri geliştirmeye fayda etmeyen bir fevri tavırla hareket ediyor. Bunu NATO, Avrupa Birliği (AB) ve BM Güvenlik Konseyi'ndeki ortaklarımızla paylaştık." diye konuştu.

Kotzias, Yunanistan’ın Türkiye'de yaşanan darbe girişimini derhal kınadığını anımsatarak, Avrupalı liderlerin, iletişim kanallarını açık tutarak Türkiye ile yaşanan sorunları ve mümkün olan çözüm yollarını konuşmalarının olumlu olduğunu anlattı.

Ege'de yaşanan gerginliğin geçmişte yaşananlar kadar büyük olmadığını belirten Kotzias, "Erdoğan döneminde Ege'de 'sıcak bir olay' hiç yaşanmadı. Kazara 'sıcak bir olayın' yaşanmaması için de iletişim kanallarının açık tutulması gerekir." şeklinde konuştu.

Atina’nın Türkiye ile her zaman iyi siyasi ve ekonomik ilişkiler kurmaktan yana olduğunu ifade eden Kotzias, gerilimin giderilmesi için iletişim kanallarının açık kalması gerektiğini sözlerine ekledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ahmet 03 Şubat 2017 23:16

    bunlar pkk ya yunanistanın dördüncü ordur demiyorlarmıydı hangi dostluk

  • alkan ulukan03 Şubat 2017 22:05

    dıkkat cekmek ısterım. hem cıa (si a ey) hemıde ıngıltere eskı arsıvlerını actı. bırınde yunanıstanın asala ve turkıyede faaalıyet gosteren orgutlere destegı , dıgerınde de kıbrıs cıkarmasında yasanan hadıseler abd nın bakıs acısı ve yunanlıların uckagıtları acıklandı. bırılerı bırbırımızın bogazını sıkamızı beklıyor sankı..yoksa zamanlama manıdar tesaduf demek saflık olur.

  • alkan ulukan03 Şubat 2017 22:01

    kardak bızımdır deyup dururuz da bır sey yapmayız. demekle olmuyor demekkı. telefon kulubesı kadar bır yer yapın dıkın bayragı ben beklerım,ındırtmem o bayragı he deyın yarın gıderım.

  • fatih,islambul03 Şubat 2017 21:26

    NASIL,DOSTSUNUZ,,BÖYLE,DOSTLUMU,OLUR,ÜLKEMİZİN,DÜŞMANLARI,ATİNADA,CİRİT,ATIYOR,***UÇAKLARIMIZ***ATİNADA,,UÇMASIMI.LAZIM

  • cabbar03 Şubat 2017 21:22

    bazı maymunlarda yünanistana tatile gitmek için can atıyor

  • munci03 Şubat 2017 21:02

    Türkiye hiç bir zaman sizin gibi 2 yüzlü olmadı.

  • alp03 Şubat 2017 20:47

    Verin bize o terorist fetoculari

  • tarik03 Şubat 2017 20:45

    demekki türkiyeden cekiniyorsunuz.