E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYunanistan’dan flaş Türkiye hamlesi: Savaş jeti alıyor---

Yunanistan’dan flaş Türkiye hamlesi: Savaş jeti alıyor

Yunanistan’dan flaş Türkiye hamlesi: Savaş jeti alıyor
24 Ağustos 2020 - 10:50 borsagundem.com

Yunan gazetelerinden Kathimerini, Atina yönetiminin geçen haftalarda bölgeye 2 savaş jeti ve fırkateyn gönderen Fransa'dan savaş jeti almak istediğini yazarken, İspanya ve Birleşik Krallık'ın da bölgeye fırkateyn göndermeye hazır olduğunu öne sürdü.

Doğu Akdeniz’de gergin bekleyiş devam ederken Yunan basını, Atina yönetiminin Avrupa ülkelerini arkasına alma çabalarının devam ettiğini yazdı.

Yunanistan’ın çok okunan gazetelerinden Kathimerini, Yunanistan’ın Girit Adası’ndaki Souda Askeri Üssü’nde asker ve silahlı kuvvetler sayısının arttığını yazarken, “Yunanistan ve Fransa iş birliğini kuvvetlendirmeye devam ediyor. Atina yönetimi, Paris’le görüşmelerini sürdürüyor ve 12 Rafael savaş uçağı satın alması konusunu görüşüyorlar” ifadesini kullandı.

Gazete, İspanya ve Birleşik Krallık’ın da Yunanistan’a fırkateyn göndermeyle ilgili olduğunu yazdı. Yunanistan’ın Türk donanmasının bölgede neler yapacağını takip edeceği ve ona göre pozisyon alacağını yazan Kathimerini, bu hafta Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas’ın Atina ve Ankara’da temaslarda bulunmasının da kritik bir öneme sahip olduğunu aktardı.

ALMAN BAKAN TÜRKİYE’YE GELECEK

Bu ziyaretler sonrasında Almanya Başbakanı Angela Merkel, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın danışmanları arasında üçlü bir zirve düzenlenmesinin önünün açılması bekleniyor. Üç liderin danışmanlarının ise sırasıyla Jan Hecker, Eleni Sorani ve İbrahim Kalın olduğu hatırlatıldı.

Maas’ın görüşmesinden sonra Avrupa Birliği Dışişleri Bakanları, perşembe ve cuma günü Berlin’de bir toplantıda bir araya gelecek. Yunan basınında yer alan haberlere göre Türkiye’nin bölgedeki varlığını devam ettirmesi durumunda Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell’in aralarında Türkiye’ye yaptırımın da olduğu farklı seçenekleri masaya getireceği öne sürüldü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ZEYREK ZEMHERİ24 Ağustos 2020 16:27

    Sanki Bayraktar TİHA ilk denemisi yunanistan da denenecek gibi.

  • TARKUT TARKAN24 Ağustos 2020 16:18

    Böyle kerizler olmasa bu ülkeler nasıl silah satacaklar.iki üçakla bizimi yeneceksiniz. bunları yönetenler nasıl mal adamlar.adamların yiyecek ekmekleri yoktur parayı 4-6 kat pahalı silah alıyorlar.biz bir savaş gemisini 600 milyon dolara satıyormusuz fransa 3 milyar dolara bu ülke batmasında kim batsın.

  • cahil herif24 Ağustos 2020 16:09

    komşumuz yunanistan doğu akdeniz ve egedeki argümanlarında haklıdır.iktidarın bu saatten sonra yapacağı komşumuz yunanlıların tezlerini ya kabul edecek yada kabul etmeyecektir.bekleyip göreceğiz.

  • fesli kadir24 Ağustos 2020 15:45

    Ahh fesli kadirim ahh hayatta olaydıda yunan kanıyla sevineydi bu habere

  • fafa24 Ağustos 2020 16:26

    Fesli'nin bu ülkeye verdiği zararı Yunan veremez,ülkeyi karpuz gibi böldü.

  • Adem24 Ağustos 2020 14:23

    Aha buna gülerim 😃😃😃😃😃😃tek bir siha kalkması yeterli

  • KERİM24 Ağustos 2020 13:08

    S 400 LERE İŞ ÇIKTI

  • Reyyan24 Ağustos 2020 13:03

    Tek tek değil hepiniz gelin Topunuzun A.k. O.c.

  • Bika24 Ağustos 2020 13:02

    Almanya Yunanistan'ın borçlarını ötelemek için elinden geleni yaparken,Yunanistan'ın bu yaptığı da  bizim spor kulüpler gibi borç batağında olup yüksek paralarla yabancı futbolcu transferleri yapmasına benziyor.

  • Vatandaş24 Ağustos 2020 11:56

    Bunlar gerçekten takıntılı bir millet. Ortada bizim saldırma ihtimalimiz yokken paranoyak savunma harcamaları nedeniyle ülkelerini 100 yıllık borca sokup battılar. Şimdi uçaklarını kaldıracak bütçeleri yok. İstesek geçen 5 yılda her gün harekat yapardık, yapmadık. Şimdi gidip uçak alacağız diyorlar. 

  • fafa24 Ağustos 2020 11:42

    Fransa muradına erdi,Yunanistan'a daha fazla silah satabilir.Fransa'nın istediği de buydu.

  • Nedim24 Ağustos 2020 11:35

    BU köpeği pkk tüknme noktasında olduğu için devreye sokan İngiliz derin devletidir. Halkı zaten tükenmiş savaşmaya mecali yok ama havlamadan  edemiyor.

  • Yezitler24 Ağustos 2020 11:02

    Gönderin ulannnnnnn