E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarYunanistan'ın borçları ertelenecek---

Yunanistan'ın borçları ertelenecek

Yunanistan'ın borçları ertelenecek
28 Kasım 2010 - 14:33 borsagundem.com

AB-IMF temsilcisi Tomsen, Yunanistan'ın borçlarını ödeme süresini geciktirebileceklerini söyledi

Yunanistan Başbakanı Papandreu hükümetinin bu konudaki kararlarının dış ülkeler tarafından daha belirgin bir saygı ve anlayışla karşılanması gerekir. Bu konuda karşılaşılan bazı sıkıntılara rağmen ortak bir hedef var. AB'yi sürdürerek, kalkındırmalıyız. Küreselleşme karşısında ortak temel budur. Ortak para birimi riske atılmamalı. Avro kuşağının bütünlüğünü bugünkü şekliyle tutmalıyız. Salam keser gibi parçalarının birbiri ardına koparılmasına izin vermemeliyiz. Birlikte mücadele etmeliyiz" diye konuştu. 
Öte yandan, Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu, "Yunanistan'ın ekonomik kalkınma programının ilerletilmesinde kararlı olduğunu" söyledi 
Papandreu, Kathimerini gazetesine verdiği demeçte, "Hükümetin bu konudaki hedefleri arasında kamu kurum ve kuruluşlarının sağlıklı bir duruma getirilmesinin birinci sırada yer aldığını ifade ederek, "Bu sorunu çözme zamanı geldi. Artık bıçak kemiğe dayandı. Bu şekilde sürmesi mümkün değil" dedi. 
Hükümetin bu konuda "günah keçisi aramadığını" ifade eden Papandreu, "yapılması planlan değişikliklerin ve reformların hayata geçirilmesinde yardımcı olabilecek herkese kapının açık olduğunu" kaydetti. 
Yunanistan Maliye Bakanı Yorgo Papakostandinu da yaptığı açıklamada, "Hükümetin, ülkenin mali krizden çıkmasına yönelik almış olduğu önlemlerle, Yunanistan'ın değişmesi konusundaki kararlığını kanıtladığını" savunarak, "Yunanistan'ın mali krizden çıkmasına yönelik uygulanan programda başarı sağlanmasının, sadece kredilerin sürmesi için bir koşul olmadığını, bunun daha çok, Yunanistan'ın son yıllarda gittiği yolda devam etmesinin artık mümkün olmadığı için gerekli olduğunu" kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)