E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarYunanistan'ın borçları yapılandırılmalı---

Yunanistan'ın borçları yapılandırılmalı

Yunanistan'ın borçları yapılandırılmalı
18 Nisan 2011 - 09:02 borsagundem.com

Simitis, "Yunanistan'ın borçlarının yeniden yapılandırılmasının, ülkenin konumunu iyileştireceğini" söyledi

Yunanistan'da eski Başbakan Kostas Simitis, "Yunanistan'ın borçlarının yeniden yapılandırılmasının, ülkenin konumunu iyileştireceğini" söyledi.
Simitis, Atina'da yayımlanan To Vima gazetesindeki demecinde, "borçların yeniden yapılandırılmasının, AB'nin araştırma merkezleri ve ekonomologları tarafından gerekli görüldüğünü" belirterek, "Yunanistan, Avrupalı ortaklarıyla anlaşarak, bir an önce borçlarını yeniden yapılandırmak zorundadır. İyi hazırlanmış bir yeniden yapılandırma, önümüzdeki 10-15 yıl, iyimserlikle istikrarlı bir ekonomi kurarak, Avrupa'daki gelişmelerde yeniden yerimizi almamızda belirleyici bir dönem olabilir" görüşünü bildirdi.
"Yunanistan'ın, borçlarının yeniden yapılandırılmasından kaçınmak için 20 yıllık sert bir tasarruf sürecine girse bile borçların ödeneceğini kimsenin taahhüt edemeyeceğini" ifade eden Simitis, "Önümüzdeki 20 yıl içerisinde yeni ekonomik çalkantıların olmayacağını, petrol fiyatlarının yükselmeyeceğini ve mali krizler yaşanmayacağını ümit etmenin gayrı ciddilik ve ihtiyatsızlık olacağını" kaydetti.
Eski Başbakan Simitis, "AB ülkelerinde baş gösteren ekonomik krizlerin sadece bu ülkelerin yanlış politikalarından kaynaklanmadığını, AB'nin kuzeyi ile güneyindeki kalkınma farklılığının yarattığı dengesizliklerin de bunda rolü bulunduğunu" belirterek, "aradaki uçurumun yarattığı sonuçların ortadan kaldırılması ve Avrupa'nın bütünleşmesinin hızlandırılması için, Birlik içinde dayanışmanın sağlanması ve borçlu ülkelere kolaylık sağlanması gerekir" ifadesini kullandı.
Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu ise önceki gün bakanlar kurulu toplantısında, AB, AMB ve IMF'nin, 2015 yılına kadar 50 milyar avroluk özelleştirme ve tasarruf tedbiri talebi çerçevesinde uygulanması kararlaştırılan üç yıllık programın genel hatlarını açıkladığı konuşmasında, "Yunanistan'ın içinde bulunduğu mali krizden kurtulması için borçların değil, ülkenin yeniden yapılandırılması gerektiğini" söylemişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)