E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarYunanistan'ın işi zor---

Yunanistan'ın işi zor

Yunanistan'ın işi zor
13 Mayıs 2011 - 08:48 borsagundem.com

Ankete, Yunanistan´ın temerrüde düşeceğini öngörenlerin oranı Ocak ayına göre yüzde 11 ve 2010 Haziran ayına göre yüzde 12 arttı.

Uluslararası yatırımcılar, Euro Bölgesi´nde bir ülkenin temerrüde düşmesi olasılığını, düşmemesi olasılığından yüksek görüyorlar ve yatırımcıların beşte dördünden fazlası Yunanistan´ın er ya da geç borcunu ödeyemeyeceğine inanıyorlar.
Bloomberg Global Poll tarafından yapılan ankete göre, katılımcıların yüzde 85´i Yunanistan´ın temerrüde düşmesini muhtemel görüyor ve katılımcıların çoğunluğu Portekiz ve İrlanda´nın da Yunanistan ile aynı kaderi paylaşacağını düşünüyor.
1.263 yatırımcı ve analistin katılımı ile yapılan ankete, Yunanistan´ın temerrüde düşeceğini öngörenlerin oranı Ocak ayına göre yüzde 11 ve 2010 Haziran ayına göre yüzde 12 arttı.
Katılımcıların yüzde 59´u Portekiz´in de temerrüde düşeceğini öngörürken, İrlanda için ise bu oran yüzde 55 oldu. Portekiz´in temerrüde düşmesini bekleyenlerin oranı Ocak´ta yüzde 50´nin altındaydı. İrlanda için bu oran Ocak´ta yüzde 53 ve 2010 Haziran´da yüzde 17 seviyesindeydi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)