E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarYUNANLAR EURODAN ATILSIN---

YUNANLAR EURODAN ATILSIN

YUNANLAR EURODAN ATILSIN
15 Şubat 2010 - 14:36 borsagundem.com

BILD am Sonntag Gazetesi'nin yaptığı ankete göre Almanların büyük çoğunluğu, borç batağındaki Yunanistan'a milyarlarca Euro kredi verilmesine karşı çıkıyor.

Ankete katılanların üçte ikisi, "Yardım etmeyelim. Gerekirse Yunanistan'ı Euro'dan çıkaralım" diyor. Alman ekonomisinin de kritik eşikte olduğu bir dönemde sadece halk değil, muhalefet de Atina'ya milyarlarca Euro akıtılmasına karşı. AB liderleri geçen haftaki zirvede Yunanistan'ın durumunu ele almış ve Başbakan Yorgo Papandreu'ya destek sözü vermişlerdi. Ancak somut bir kurtarma paketi çıkmamış, bu da piyasalarda hayal kırıklığı yaratmıştı. Euro bölgesine dahil AB ülkeleri maliye bakanlarının bugün ve yarın yeniden bir araya gelerek, Atina'nın durumunu görüşmesi bekleniyor. MEDYA İDDİASI Yunan basını, "Almanya ve Fransa'nın, ekonomik krizdeki Yunanistan'a, kendilerinden silah satın alması koşuluyla destek verme kararı aldıklarını" öne sürdü. Yunanistan Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Yorgo Papandreu'nun Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Nikolas Sarkozy ile görüşmelerinde "silah alımı konusunun da konuşulduğunu" belirten gazeteler, "Almanya ve Fransa'nın Yunanistan'a desteğinin, silah alımı konusunda Yunan hükümetine yeni yükümlülükler getirdi" ifadelerine yer verdi. Merkel ihtiyatlı Almanya Başbakanı Angela Merkel de Yunanistan'a verilecek kredi konusunda ihtiyatlı davranıyor. "Yunanistan asla yalnız bırakılmayacaktır" demekle birlikte, Atina'nın kendi sorunlarının üstesinden gelmesi gerektiğini de söylüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)