E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYunanlar her gün yeni bir savaş yalanı uyduruyor---

Yunanlar her gün yeni bir savaş yalanı uyduruyor

Yunanlar her gün yeni bir savaş yalanı uyduruyor
22 Temmuz 2020 - 14:34 borsagundem.com

Yunanistan’da SYRIZA lideri ve eski Başbakan Aleksis Çipras parlamentoda yaptığı konuşmasında "Türk donanmasına ait 40'tan fazla savaş gemisinin Rodos ve Meis adaları yakınlarına konuşlandığını" iddia etti

Yunan hükümetini eleştiren Çipras, "Siz bir şey olmuyormuş gibi işinize devam ederken, siyasi muhalifleri yargılamak ve ulusal çıkarlarımız için bu kritik dönemde Yunan halkını bölmeye devam ederken Türk donanması, limanlarından ayrılarak Rodos'un güneyi ve Meis'in batısına geldi" diyerek tepki gösterdi.

Yunanistan'da AMNA haber ajansına göre Çipras, Miçotakis hükümetini Ege'de Türkiye'ye karşı pasif kalmakla suçladı.

SYRIZA lideri Çipras, "Miçotakis krizi koordine etmek ve kritik kararlar almak için yetkili olan Savunma ve Dışişleri Konseyi'ni (KYSEA) bile toplamayı reddetti" dedi.

Çipras konuşmasında eylem planı hazırlamak için acil kriz masasının oluşturulması gerektiğini savundu.

Yunan donanması alarmda
Türkiye, Libya ile imzaladığı deniz yetki sınırlama anlaşmasından doğan hakları çerçevesinde Meis adasının güneyi ve doğusunu kapsayan bölgede NAVTEX (Denizcilere Duyuru) ilan etti.

Oruç Reis sismik araştırma gemisinin belirlenen alanlarda araştırma faaliyetleri yürütecek olması Yunan ordusunu alarma geçirdi.

Yunanistan, Türk NAVTEX'in yetkisiz bir kurum tarafından verildiğini öne sürerek, Türkiye'nin adımlarını 'Yunan bölgesinde yasa dışı faaliyet' olarak tanımladı.

Yunan kaynakları, Türk Deniz Kuvvetleri'ne bağlı en az 15 savaş gemisinin Aksaz Deniz Üssü'nden ayrılarak bölgeye doğru hareket ettiğini öne sürdü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mehmet selim polat25 Temmuz 2020 09:01

    Yunanistan devlet değil ama bizdede yok.yunanistan haritadan silinmeli.

  • Kerim23 Temmuz 2020 02:13

    Bu yunanlılar 1.dünya savaşında bize verdikleri zarar ziyanın tazminatini ödedi mı.adalar ne zaman onlar in oldu tapu belgeleri hakları var mı coreklendikleri yerlerden bir çıksınlar bakalım o adaları takım hedefleri yapmalıyız sağa sola tatbikata bombalar füzeler atilmali

  • Vb23 Temmuz 2020 00:36

    TCG Anadolu helikopterleri,Siha'ları ,zırhlı araçları ve çıkarma gemileriyle, bitmek üzere , TCG Trakya da yolda , sonra da TCG Kıbrıs'ı yapalım

  • EKRİST22 Temmuz 2020 18:06

    yarın birgün çıkar chp lideri ne işimiz var o adalar çevresinde neden petrol arıyoruz ne gereği var  der bakın görürsünüz.

  • FİNANSŞÖR22 Temmuz 2020 18:05

    sizlere geceleri dahi uyumak haram olacak.karşınızda bir dünya lideri RTE ve BAHÇELİ var.vizyonu ve projesi olmayan muhalefet partileri yoktur.

  • Can22 Temmuz 2020 17:08

    — İstanbul ne tarafta acaba  — Gösterelim anam

  • Mehmet22 Temmuz 2020 15:59

    önce halkınızın aç karnını doyurun.. proje üretin, insanlar refah içinde yaşasın.. almanlar sadaka verecek diye takla atıyosunuz... 

  • Fff22 Temmuz 2020 15:53

    Yunanlılarda biliyor, bizimle yarış yapacak ne nüfusları, ne askerleri, ne teknolojileri ne de silahları var. Ne diye birbirinizi gazlıyorlar, AB, ABD kapılarında yatıyorlar anlamıyorum.

  • Mehmet22 Temmuz 2020 16:45

    savaş ekonomisi işlerine gelmez tabii ki.. amma "gerilim ekonomisi" ile AB den bir kaç lokma koparabilirlerse ne ala..

  • D122 Temmuz 2020 15:44

    Ateist olduğu için bizim ülkemizde dürüst güvenilir diye pazarlanan Çipras'ın! aslında ne kadar yalancı sahtekar olduğunu Yunanlılar bile anladı, umarım bizimkiler de anlar....

  • ilginç22 Temmuz 2020 16:48

    Ne dion la sen?

  • turan22 Temmuz 2020 15:17

    o gemileri kaydırır müsait bir yerinize park ederiz bak kızdırmayın bizi yapmadığımız şey değil 

  • asena22 Temmuz 2020 14:50

    geliyoruz geliyoruz bütün adalar bizim bismillahirahmanurahim