E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYunanlar vergi ödemiyor---

Yunanlar vergi ödemiyor

Yunanlar vergi ödemiyor
26 Şubat 2015 - 08:04 borsagundem.com

Yunanistan vatanadaşlarına vergi ödetme konusunda zorlanıyor

Yunanistan'ın son yıllarda karşı karşıya kaldığı zorluklar arasında en sıkıntılı olanlarından birisi de vatanadaşarını vergi ödemeye ikna etmek olarak görünüyor. 2014 sonu itibarıyla Yunan vatandaşlarının devlete olan ödenmemiş vergi borçları 76 milyar euro seviyesinde
bulunuyor. Hükümetin konuya ilişkin açıklamasında ise bu verginin büyük bölümünün iflaslar nedeniyle kaybedildiği ve ancak 9 milyar euro kadar bir kısmının toplanabileceği belirtiliyor.
Milyarlarca euro tutarındaki toplanamayan vergi ise Yunanistan'ın yer altı ekonomisinde yani kayıtsız ekonomide bulunuyor. Kriz öncesinde Yunanistan'ın kayıt dışı ekonomisinin ülkenin GSYİH'sının yüzde 25'ine eşitolduğu düşünülüyordu. Yunanistan'da vergi oranları ise Avrupa'daki pek çok ülke ile hemen hemen aynı düzeylerde bulunuyor. Ancak Yunanlılar vergi ödemeden kaçınma konusunda kültürel ve tarihi olarak pek de istekli bulunmuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)