E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıYurt dışı veri gündemi hareketli---

Yurt dışı veri gündemi hareketli

Yurt dışı veri gündemi hareketli
06 Mart 2014 - 08:44 borsagundem.com

Bugün gelişmekte olan Asya piyasaları olumlu seyre devam ederken, Latin Amerika'da piyasaların karışık seyrettiği görüldü

ALB Menkul Değerler tarafından hazırlanan Borsa İstanbul raporu:
   
"Gözler Merkez bankalarında..

BİST 100 endeksi Çarşamba günü  63.909 -  63.129 seviyeleri arasında işlem görmüş ve yüzde 3.01 değer kazanarak 63.444 puan seviyesinden kapatmıştır. Bankacılık endeksi yüzde 1.06 değer kazanırken sanayi endeksi günü yüzde 0.39 alıcılı kapatmıştır.

Ukrayna ile ilgili risklerin kısmen  azalması  ile dünde Asya borsalarında görülen iyimserlikten sonra Avrupa borsalarında Euro Bölgesi, Almanya, Fransa ve İtalya hizmet PMI ve Euro Bölgesi perakende satış verilerinin olumlu gelmesi ile yükseliş söz konusu olsa da, ABD'den gelen olumsuz veriler negatif fiyatlamaya sebep oldu. Bugün Avrupa Merkez Bankası'ndan çıkacak kararlar öncesinde de tedirgin bir seyir gözlendi. İspanya hizmet PMI verisi beklentilerin altında kalırken, Euro Bölgesi GSYH oranları ise beklentilere paralel olarak gerçekleşti. İngiltere'de beklentiden yüksek gelen hizmet PMI verisine rağmen, ABD'den gelen istihdam ve hizmet endeksi verileri olumsuz fiyatlamaya neden oldu. Gelişmekte olan ülke endeksleri de Ukrayna'daki gerginliğin azalmasından sonra oluşan olumlu havayı dün de devam ettirdi.

ABD endekslerinde ise beklentiyi karşılamayan özel sektör tarım dışı istihdam verisi ve ISM hizmet verisi sonrası yatay satıcılı bir seyir izlendiği görüldü. Akşam saatlerinde yayınlanan FED Bej Kitap'a göre zorlu geçen kış mevsiminin istihdamı olumsuz etkilemesi ve tüketicileri mağazalardan ve otomobil alımından uzak tutmasına rağmen ekonominin birçok bölgede büyüdüğüne dikkat çekildi. Dallas FED Başkanı Richard Fisher da Mexico City'de yaptığı konuşmasında FED'in finansal dengesizlikler oluşturmuş olmasından endişe ettiğini ve bu nedenle FED'in tahvil alımlarını azaltıyor olmasından memnun olduğunu belirtti.

Yurt içi piyasalarda Ukrayna'daki siyasi riskin kısmen azalması ve USD'de görülen gevşemeye bağlı olarak  olumlu bir seyir hakimdi, gösterge tahvil faizi gevşerken, BİST endeksleri bankacılık sektörü önderliğinde değer kazandı.

Bu sabah Asya piyasalarında telekomünikasyon şirketleri öncülüğünde yükselişler söz konusu. Japonya'da Nikkei endeksi yenin zayıflamasından destek almaya devam ediyor. Çin'de ise Maliye Bakanı Lou Jiwei'nin büyümenin hükümet hedefinin altında kalmasının kabul edilebilir olduğunu belirtmesiyle satışlar görüldü. Gelişmekte olan Asya piyasaları olumlu seyre devam ederken, Latin Amerika'da piyasaların karışık seyrettiğini görüyoruz. ABD endeks vadelileri ise güne pozitif başladı.

Bugün yurt içinde veri akışı sakin iken Euro Bölgesi'nde Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz oranı kararı ve ECB Başkanı Mario Draghi'nin konuşması, İngiltere Merkez Bankası (BOE) faiz ve toplam parasal genişleme kararı, İngiltere ev fiyatları endeksi, Almanya fabrika siparişleri, İspanya 10 yıllık tahvil ihalesi, ABD haftalık işsizlik başvuruları, fabrika siparişleri, birim emek maliyetleri, tarım dışı üretkenlik verileri ve New York FED Başkanı William Dudley'nin konuşması izlenecektir. 

Teknik olarak BİST 100 endeksinde 63.000 seviyesi üzerinde hareketlerine devam etmesi durumunda 64.500 ve 66.000 seviyeleri, kar satışları ve veriler ile beraber aşağı yönlü hareketlerinde ise 62.400 ve 61.300 seviyeleri izlenecektir."
ALB MENKUL ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)