E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYurt dışında kâr satışları hakim---

Yurt dışında kâr satışları hakim

Yurt dışında kâr satışları hakim
31 Aralık 2019 - 09:39 borsagundem.com

Ticaret anlaşmasının ayrıntılarının henüz netleşmemesi yurtdışı borsalarda kar satışlarına neden olurken BIST pozitif ayrışarak yükselişini bankacılık endeksi öncülüğünde devam ettirdi.

Güne pozitif başlangıç yapan BIST-100 endeksi yükselişini devam ettirerek 114.961 ile kısa vadeli yeni yüksek seviye test ederken günü %0,94 artışla 114.754’den kapattı.

EM para birimlerinin dolar karşısında güçlenmesine karşın TL ise günü daha sınırlı değer kazancıyla kapattı.

CDS’ler ise günü 282 ile yatay bir eğilimle tamamladı.

Tahvil faizleri düşüş eğilimine devam ederek BIST’teki yükselişi destekledi.

Bugün Avrupa borsalarından Almanya tam gün ve İngiltere yarım gün kapalı olacak.

Yılın son gününde açık olan yurtdışı borsaların düşük hacimli bir seyir izlemesi beklenmektedir.

Yurtiçine yönelik negatif haber akışı gelmedikçe ve yurtdışı piyasalarda ciddi bir bozulma yaşanmadıkça değerleme olarak halen yurtdışı benzerlerine göre iskontolu olan BIST’in yabancı ilgisiyle yükselişine devam etmesi beklenmektedir.

Ancak yurtdışı borsalarındaki kar satışlarının güçlenmesi durumunda BIST’in de bu düşüşe kayıtsız kalamayarak satışlarla karşılaşması beklenir. Yılın son günü olması nedeniyle yurtdışı borsalarda kar satışları devam etse de BIST yılı bu yılki en yüksek seviyesinde kapatma çabasında olacağını düşünüyoruz.

Bugün ABD’de açıklanacak Case-Shiller ve tüketici güven endeksi takip edilecek önemli veriler olacak. Japonya piyasalarının kapalı olduğu Asya borsalarında genel olarak negatif eğilim var. Endeksin güne yatay yakın bir eğilimle başlaması ve gün içinde kar satışları yaşansa da yükseliş eğiliminin devam etmesi beklenmektedir.

Para ve Döviz Piyasaları:

Serbest piyasada dün 5,9420-5,9470 bandında işlem gören Dolar paritesi önceki kapanışa göre %0,20 oranında değer kaybederek günü 5,9430 seviyesinden tamamladı. Döviz sepeti karşısında ise Lira %0,02 oranında değer kazandı. Dün borçlanma araçları piyasasında on yıllık gösterge tahvilinin getirisi önceki kapanışa göre 5 baz puan düşüşle günü %12,26 seviyesinden tamamladı.

ŞEKER YATIRIM

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)