E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYurt içi ve yurt dışı verilerle piyasaların açılışı---

Yurt içi ve yurt dışı verilerle piyasaların açılışı

Yurt içi ve yurt dışı verilerle piyasaların açılışı
04 Şubat 2020 - 08:14 borsagundem.com

Tüm dünyada korona virüs salgınından dolayı tedirgin olan ve geçen haftayı kayıplarla kapayan piyasalarda bugünün açılış rakamları ve gündemi ise değişiyor.

Dolar/TL yeni güne 5,98 seviyesinde yatay bir seyirde başladı. Dolar/TL bugün en düşük 5,9809, en yüksek 5,9870 seviyesini gördü. Euro/TL 6,62 seviyesinden açıldı.

TCMB ağırlıklı ortalama fonlama maliyeti %10,96 (Önceki %10,97) oldu. BIST gecelik repo faiz oranı %10,56 olarak gerçekleşti (Önceki %10,58). TLREF TL gecelik referans faiz oranı %10,5172 seviyesinde oluştu (Önceki %10,5800).

Hazine 14 Ay vadeli kuponsuz tahvili yeniden piyasaya sunacak.

TÜİK 2019 yılı adrese dayalı nüfus verilerini açıklayacak (10.00).

TCMB, "Aylık Fiyat Gelişmeleri" ile ilgili değerlendirmesini yayınlayacak (10.00).

TCMB reel kur endeksi ve finans dışı firma net döviz pozisyonu verilerini açıklayacak (14.30).

New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi’nde devam eden Halkbank davasında bir üst mahkeme, kendi kararını verinceye kadar federal mahkemede süren davanın durdurulmasına karar verdi.

Halkbank davasında temyiz mahkemesi kararını açıkladı

Çin Merkez Bankası, ters repo operasyonları ile piyasalara likidite sağlamaya bugün de devam etti. Çin Merkez Bankası, açık piyasa operasyonları ile piyasalara son 2 günde 1,7 milyar yuan llikidite sağlamasının, finansal piyasa beklentilerinde istikrarı sağlamak ve Piyasa güvenini yeniden tesis etmek konusundaki kararlılığını gösterdiğini bildirdi.

Hong Kong, ilk koronavirüs hastasının yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Salgınla ilgili korkunç rakamlar! Can kaybı 425'e yükseldi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suudi Arabistan Kralı Salman ile telefonda petrol piyasasını görüştü.

Avrupa Merkez Bankası üyesi ve Bundesbank Başkanı Jens Weidmann, ECB'nin politikasını geniş kapsamlı olarak gözden geçirirken enflasyon hedefini de basitleştirmesi, sadeleştirmesi ancak bunu yaparken hedefte "keskin" bir artıştan kaçınması gerektiğini söyledi. Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, durağan enflasyon ile birlikte ABD ekonomisinin tam istihdama oldukça yakın olduğunu, Fed'in bir süre daha faizleri oldukları yerde tutabilecek durumda bulunduğunu söyledi. Fed'in çeyrek dönem kıdemli kredi yetkilileri ankeine göre bankalar, 2020 yılında kredi verme standartlarında sıkılaşma ve kredi performansında zayıflama bekliyorlar. Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, Çin'de ortaya çıkan yeni koronavirüs salgınının ABD ekonomisine, para politikasına ilişkin görüşünü değiştirmediğini söyledi. 

ABD borsaları ekonomik verilerle salgın korkusunu yendi

ABD'de New York ISM endeksi (17.45), fabrika siparişleri (18.00) verileri izlenecek.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, basın toplantısı düzenleyecek (20.30).

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)