E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYurtdışı tatilde, yurtiçi seyir olumlu---

Yurtdışı tatilde, yurtiçi seyir olumlu

Yurtdışı tatilde, yurtiçi seyir olumlu
23 Aralık 2019 - 10:03 borsagundem.com

Piyasaların kısmen kapalı olacağı Noel haftasının ilk gününde Asya piyasalarında düşük hacimle karışık bir seyir hakim.

Noel tatili öncesi sakin seyir

Bugün ABD 'de açıklanacak dayanıklı mal şiparişleri ve konut satışları günün önemli veri akışları. Yurtiçinde ise önemli bir veri akışı bulunmuyor. Hafta sonunda Trump beklendiği üzere içinde Türkiye'ye yönelik yaptırım kararlarının da olduğu bütçeyi onayladı. CAATSA yaptırımları ile ilgili halen bir netlik yok. Bu durumda Trump'ın 180 günden, yani 6 aydan geç olmamak üzere 12 maddelik CAATSA yaptırım listesinden 5 tanesini seçip uygulamaya koyması beklenebilir.

Geçen haftanın son gününde beklentimize paralel olarak BIST 100 endeksi % 0.5' e yakın bir artışla 111,000 seviyesinin üzerinde kapanmayı başardı. Cuma günkü yazımızda belirttiğimiz BIST'de 110K stop seviyeli alım yönünde pozisyon açılabileceği görüşümüzü koruyoruz. S&P, 2020 yılında Türkiye ile ilgili ilk değerlendirmesini 31 Ocak tarihinde yapacağını açıkladı. Ayrıca, bu Cuma günü yerli elektrikli otomobilin ilk tanıtımı yapılacak. TL bu sabah itibarı ile Cuma günü kapanışa yakın 5.94 seviyesinin hemen altında işlem görüyor.

İŞ YATIRIM

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)